Altaro Hyper-V Backup

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, April 30, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Se pare ca in momentul de fata Altaro a dat lovitura pe zona de backup Hyper-V in sectorul SMB. L-am testat si sincer mi se pare un produs cu un raport pret/performanta foarte bun si pe care l-as recomanda mai departe.

Altaro vine in 3 editii, una free cu ceva limitari (doar doua masini virtuale), standard (pana la 5 VMs) si unlimited. Se licentiaza per host, nu per VM sau CPU ceea ce este un mare avantaj.

image

De mentionat ca daca aveti masini virtuale stocate pe shared storage si folositi Live Migration (deci folositi Cluster Shared Volumes) atunci aveti nevoie de versiunea unlimited.

Interfata este extraordinar de prietenoasa si simplu de folosit:

image

image

Altaro suporta backup-uri incrementale, schedule-uri, file level restore si fire drill-uri.

image

image

Restore-ul se poate face si intr-o clona a masinii virtuale – un mod util pentru a boota copia din backup.  Pentru testat backup si recuperat fisiere exista alte moduri descrise mai jos.

image

File level restore va restaura VHD-urile masinii virtuale si le va monta ca volume visibile in Explorer. De acolo se pot recupera fisierele individuale de pe masini virtuala. Ma asteptam sa fie in stare sa le copieze el direct un masina live, dar pana la urma e ok si asa.

image

image

Iar pentru testarea backup-urilor exista Fire Drill.  Iar Fire Drill pot fi schedulate fara a mai fi nevoie de interventia administratorului care va primi doar notificarile pe email.

image

image

image

Si la final dar nu ultima dintre optiuni, backup-urile pot fi mirror-ate pe un alt drive.

image

Se pare ca incet incet apar produse ce mai ridica cate putin valoarea HyperV-ului. Iar Altaro este unul din ele.

Posted in Virtualization, Windows Server • Tags: , , Top Of Page

Write a comment