Windows 7 (and Vista) – Interface improvements

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, October 25, 2009 - Save & Share - 7 Comments

Acum merge fara alte add-onuri sa deschizi un comand prompt acolo unde vrei direct din Explorer. Tot ce trebuie sa faci e sa tii apasat SHIFT + RIGHT CLICK pe folderul unde vrei sa ti se deschida command promptul:

image

Ce nu le-a iesit, e ca nu il poti deschide ca si proces elevat. Deci daca trebuie sa faci ceva ca Administrator, nu o sa te ajute ๐Ÿ™

Open in new process e alta optiune noua (numai in Windows 7) โ€“ doar ca sincer inca nu i-am vazut utilitatea (imi lipseste imaginatia in momentul asta).

image

Mai sus puteti vedea inca o optiune care mi s-a parut utila โ€œCopy as pathโ€. Se activeaza la fel -  SHIFT + RIGHT CLICK pe fisier si o sa putem obtine calea exacta catre fisier (fara alte workaround-uri ca in celelalte versiuni de Windows).

Mai merge sa facem drag&drop la un fisier sau folder, intr-un command prompt, pentru a vedea calea completa catre acesta.

Posted in Windows Client • Tags: , , Top Of Page

7 Responses to “Windows 7 (and Vista) – Interface improvements”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time October 25, 2009 at 10:34 pm

Nu sunt sigur, dar astea cu CTRL si SHIFT cred ca mergeau si din Vista SP1 sau SP2. Dar nu sunt sigur daca era Vista sau vreun beta de sapte… Cert e ca am aflat demult de asta

Comment from Sebi22
Time October 26, 2009 at 8:49 am

Da, e si in Vista “Open Command Prompt Here”, cu SP1 sigur, nu mai stiu daca si in Vista fara SP, dar cred ca da. In Windows 7, tot cu SHIFT + RIGHT CLICK iti apar mai multe destinatii la “Send to”. Alta chestie care imi place e ca poti muta “Connection Bar” cand esti conectat remote. E util cand faci remote din remote, nu te mai chinui sa ascunzi una din bare ca sa poti minimiza a 2-a sesiune.
Si am mai gasit ceva. Daca ai mai multe ferestre, programe deschise, cu mouse-ul pe title bar-ul uneia din ferestre, o “scuturi” si se minimizeaza toate celelalte ferestre. Nu e mare lucru, e mai mult asa, for fun.

P.S. : Felicitari pentru winadmin.ro, Andrei.

Comment from Andrei Ungureanu
Time October 26, 2009 at 5:39 pm

Asa e, dar copy as path nu era ๐Ÿ™‚

Comment from Sebi22
Time October 27, 2009 at 11:27 am

Acum m-am uitat pe calculatorul cu Vista al unui coleg. E si “copy as path”.

Comment from admin
Time October 27, 2009 at 10:29 pm

Hmmm .. m-am luat dupa un coleg pe care l-am rugat sa se uite. Cred ca o sa sterg postul. Bine ca nu am dat drumul live la site.
Sau il modific si zic si de Vista.
Nu mi-ai spus cum ai gasit site-ul sebi.

Comment from Sebi22
Time October 27, 2009 at 11:13 pm

Pai pe blogul tau, ultimul coment la “Ce trebuie sa stim despre Group Policy” e un ping back de la winadmin.ro. Asa l-am gasit. Si am vorbit serios cand te-am felicitat. Initial am vrut sa te felicit pe ITBoard, dar cand am vazut ca nu apare pe acolo nimic referitor la winadmin, m-am gandit ca o fi vreun proiect secret de-al tau, si-am zis sa nu te dau e de gol.

P.S. : Nu sterge articolul, e pacat. mai bine modifica-l si zi de Vista. Oricum, cred ca sunt multe in Vista pe care n-am avut timp sa le descoperim, eu personal am folosit Vista doar vreo 4-5 luni. Asa ca le vedem acum in Windows 7 si ni se par new features. Asta e.

P.P.S. : Ma bucur ca sunt primul sau printre primii vizitatori ai site-ului. La comment-uri cred ca sunt sigur primul.

Multa bafta.

Comment from Andrei Ungureanu
Time October 28, 2009 at 10:00 am

Multumesc. O sa-i dam drumul in curand. Bine ca nu a vazut multa lume link-ul de pe blog (mi-a scapat).

Write a comment