Group Policy Preferences

By Sebi22 - Last updated: Wednesday, December 9, 2009 - Save & Share - Leave a Comment

Group Policy Preferences reprezinta un feature introdus in Windows Server o data cu aparitia versiunii 2008.

Sunt incluse, atat pentru computere, cat si pentru useri, extensii care ne permit sa configuram anumite setari pentru care obisnuiam (de fapt eram nevoiti) sa folosim scripturi. De exemplu, folosind Group Policy Preferences, putem seta parola userului local Administrator sau adauga un user in grupul de administratori locali pe toate computerele sau pe o parte din ele, putem mapa Network Drives, putem face deploy de imprimante, putem configura Power Options, Folder Options, Registry settings si multe altele.

 

clip_image001

 

Toate aceste setari se pot aplica pe toate computerele, pe toti userii sau in functie de filtrele pe care le aplicam folosind Item-Level Targeting. Putem filtra aplicarea politicii dupa numele computerului sau al userului, dupa apartenenta la un grup sau OU, dupa sistemul de operare si multe alte criterii.

 

clip_image003

 

Pentru a putea folosi Group Policy Preferences, avem nevoie de urmatoarele:

– Pe computerele din domeniu trebuie instalat KB943729 – Group Policy Client-Side Extensions, disponibil pentru Windows XP minim SP2, Windows Server 2003 minim SP1, Windows Vista; XMLLite pe statiile cu Windows XP (KB915865) si Windows 2003 ( KB914783).

– Un server/statie de lucru cu Windows Server 2008/2008 R2 sau Windows Vista/7 cu RSAT.

Posted in Active Directory, Windows Server • Tags: , Top Of Page

Write a comment