Disk2VHD 1.4

By Andrei Ungureanu - Last updated: Friday, December 11, 2009 - Save & Share - 4 Comments

Versiunea initiala a lui Disk2VHD nu mi s-a parut deloc deosebita. Era doar un tool de clonat discuri; asta si pentru ca in majoritatea cazurilor importul in Virtual PC/Server sau Hyper-V nu functiona doar prin importul discului.

Dar iata ca cineva a sesizat reactia publicului si imbunatatit tool-ul. Versiunea 1.4 are o optiune care modifica OS-ul clonat pentru a putea boota in Virtual PC/Server sau Hyper-V. Mai exista schimbari si din versiunea 1.3 care includ driverul intelide si il activeaza.

image

Am fost curios sa vad daca merge si am facut un test. Am facut o masina virtuala in VMWare Workstation cu disk SCSI si OS Windows 2003 SP2. Nu am instalat VMWare Tools. Imediat dupa instalare am clonat discul cu Disk2VHD dar fara optiunea Fix up HAL for Virtual PC. Am scos VHD-ul din masina virtuala si am incercat sa il atasez ca disk de boot la o masina proaspat creata in Virtual PC. Dupa cum banuiam, fara success. Procesul de boot ramane agatat intr-un blank screen.

Am repetat operatiunea dar de data asta cu bifa Fix up HAL for Virtual PC activata. De data asta am reusit sa bootez in Virtual PC.

image

 

Tot ce a mai ramas de facut e sa instalez si Integration Components, insa asta e floare la ureche. Problema la  migrarea serverelor in mediu virtual era la boot. Ma bucur ca in sfarsit MS a scos un tool pentru asa ceva (chiar daca e rudimentar) si nu mai trebuie sa cumparam SCVMM.

Posted in Virtualization • Tags: , , , Top Of Page

4 Responses to “Disk2VHD 1.4”

Comment from Capturare Mouse
Time February 12, 2010 at 4:13 pm

Am testat pe o masina Win2K8 R2 partea de migrare cu Disk2VHD, totul a decurs bine . O observatie pe situl de la microsoft in versiunea V1.4 nu apare acea Bifa cu “Fix Hal for Virtual PC”

La importul VHD-ului in Hyper-V totul a decurs normal, DOAR o problema nu reusesc sa fac masina sa imi captureze mouse-ul, nici dupa instalare Integration Components! Incearca masina sa instaleze/autodetecteaza ceva device-uri dar nimic ! vreo sugestie cum s-ar putea rezolva problema aceasta !

Comment from Andrei Ungureanu
Time February 13, 2010 at 7:00 pm

Nu stiu ce sa zic. Doar daca accesezi consola Hyper-V via RDP exista probleme de genul asta.
PS: Iar Win2k8R2 parca trebuia sa aiba integration components by default.

Comment from geo
Time November 18, 2010 at 6:29 pm

un tool pentru a crea o imagine vhd pe windows 2000 cunoasteti ? disk2vhd nu vrea si nici altceva nu am gasit

multam

Comment from admin
Time November 19, 2010 at 11:38 am

Incearca sa intrebi pe forum.

Write a comment