Autocomplete si Outlook 2010

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, January 17, 2010 - Save & Share - Leave a Comment

 

Tineti minte ca atunci cand scrieti o adresa de email in Outlook, adresa este completata (sugerata) de Outlook (in caz ca ati mai trimis email la adresa respectiva)? Ati stat vreodata sa va intrebati unde este stocata lista cu aceste adrese de email? Nu, nu in contacts; in lista de adrese sugerate apar si adrese care nu se afla in contacts. Informatia se afla intr-un fisier cu extensia NK2 pe undeva prin profilul userului. In Vista si 7 poate fi in urmatoarele locatii:

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Outlook

%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook

Atentie ca acest feature e diferit de AutoResolve care poate fi apelat cu CTRL+K si care face cautare in Contacts sau Address Book.

image 

Tip: Stiati ca daca faceti click pe X adresa este stearsa din NK2?

In versiunile anterioare NK2-ul putea fi copiat intre sisteme pentru a nu pierde adresele de acolo in cazul in care reinstalam OS-ul. Mai mult de atat exista NK2.Info care poate modifica si exporta fisierul NK2.

image

image 

Incepand cu Outlook 2010, lucrurile se schimba, mai exact nu mai exista acest fisier NK2. La instalare Outlook-ul o sa importe informatiile din acest fisier in cazul in care il gaseste in profil si o sa le stocheze in mailboxul utilizatorului (accesibile via Suggested Contacts).  In cazul in care serverul pe care se afla mailboxul ruleaza versiunea Exchange 2010 atunci informatiile pot fi accesate si de OWA si Windows Mobile >= 6.5.

image

Mi se pare o miscare foarte buna din partea echipei de Outlook care ne scapa de multe probleme. Asteptam cu nerabdare versiunea finala.

Posted in Exchange, Windows Client • Tags: , Top Of Page

Write a comment