Exchange 2010 – Mail Tips

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, February 23, 2010 - Save & Share - 3 Comments

Mail Tips reprezinta un nou set de functionalitati in Exchange 2010 care imbunatatesc experienta utilizatorului si sunt utile pentru a evita unele emailuri inutile.
Aceste functionalitati sunt disponibile pentru userii care folosesc OWA (Outlook Web Applications; oare ce era in neregula cu vechea denumire Outlook Web Access?) sau Outlook 2010.

O arat cum functioneaza Mail Tips printr-un scenariu foarte simplu. Trimiterea unui email la un user care are setat Out of the office. Inainte sa apuc sa trimit emailul (de fapt asta se intampla la cateva secunde dupa completarea adresei de email in Outlook), clientul de mail ma avertizeaza ca acel user are Out of the office setat, deci e posibil sa nu fie la birou si atunci mailul meu sa fie trimis degeaba.

image

Alte exemple in care ajuta Mail Tips: trimiterea unui mesaj unui user cu mailbox-ul plin; mesaje cu atasamente care depasesc limitele setate de administrator, sau mesaje trimise unui recipient care are “delivery restrictions” setat.

MailTips mai avertizeaza utilizatorul si atunci cand se trimite un email catre o lista cu mai mult de 25 de membri. Inca un avertisment bine venit este acela de Reply-All BCC – atunci cand dai reply all la un mesaj in care adresa ta era initial in BCC.

Aceste MailTips-uri pot fi customizate la nivel de organizatie sau la nivel de recipient in Exchange, dar mai multe despre asta in alta zi .

Posted in Exchange • Tags: , , Top Of Page

3 Responses to “Exchange 2010 – Mail Tips”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time February 23, 2010 at 8:15 am

Mie mi-a placut ala de iti spune: ba, vezi ca una din persoanele din TO este un recipient extern. Stiu multe cazuri cand s-au trimis mailuri catre o persoana din exterior in loc de una din companie 🙂

Comment from Andrei Ungureanu
Time February 23, 2010 at 1:21 pm

Ala e dezactivat by default si e util in cazul listelor de distributie. Senderul crede ca acea lista este una 100% interna, insa printre membri se intampla sa fie si unul extern. Toata chestia asta depinde si de GroupMetrics.

Pingback from Customizing Exchange 2010 Mailtips » RO Windows Administrators Weblog
Time February 24, 2010 at 4:05 pm

[…] Exchange 2010 – Mail Tips […]

Write a comment