Microsoft Online Services Global Criminal Compliance Handbook

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, April 14, 2010 - Save & Share - Leave a Comment

Global Criminal Compliance Handbook este un scurt manual special facut de MS pentru agentiile de law enforcement din US. Manual, care de curand a aparut pe internet :). M-am ferit sa scriu despre asta la momentul aparitiei, dar acum ca stirea a fost raspandita si documentul poate fi gasit usor nu mai este nici un pericol. Link-uri si fragmente din document gasiti si aici:

http://publicintelligence.net/microsoft-online-services-global-criminal-compliance-handbook/

http://blogs.computerworld.com/15655/leaked_microsoft_intelligence_document_heres_what_microsoft_will_reveal_to_police_about_you

Nu scriu ca sa arat cu degetul si sa fac zarva in genul, ia uite Microsoft da access la mailurile mele si chiar si la ce fac eu via XBox Live. Probabil ca exista niste proceduri bine stabilite si cand se ajunge la asta e ceva serios. In cazul unei amenintari sau cand incalci legea mi se pare normal sa se intample asa ceva. Scriu mai mult ca sa evidentiez ca nu ai cum sa te ascunzi in spatele unui furnizor de servicii. Atunci cand ai calcat pe bec, gata, si-a luat mana de pe tine.

Mai tineti minte scandalurile legate de Google si Gmail? Pun pariu ca multi s-au mutat pe Live.

PS: solutii sa comunici “secure” exista, dar vorba unui prieten: atunci cand faci asta ridici din start un “red flag” pentru cei din umbra.

Posted in Diverse • Tags: Top Of Page

Write a comment