Windows 7 logon screen sau Windows Welcome background

By Vitalie Ciobanu - Last updated: Saturday, June 5, 2010 - Save & Share - 2 Comments

Spre stupoarea mea, (abia!) azi am aflat ca pagina de logon de la Windows 7 (ma rog, cica de la XP incoa’ merge facut asta, eu nu am stiut) se poate customiza.

image

In mare, trebuie facuta o modificare in registri si pregatite cateva poze la rezolutii diferite (in cazul in care se face deployment pe n-spe masini).

Dar, sa facem totul pas cu pas.

Modificare registri

Regedit in Run si mergem la HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background. Daca valoarea cheii OEMBackground este 0, modificam cu 1. Daca cheia nu exista, o cream.

image

Crearea si modificarea pozelor

Imaginea de background implicita cu care vine Windows 7 (background.bmp) se afla in %windir%\System32\oobe si are o rezolutie de 1024 x 768 pixels. Ca sa adaugam propriile imagini sau sa o modificam pe cea implicita (de exemplu sa adaugam numele sau sigla firmei), trebuie sa cream (implicit acestea nu sunt create) un director Info in directorul oobe si un director Backgrounds in Info.

image

Alegem o poza de maxim 250 KB pe care vrem sa o folosim ca imagine de background si o redenumim in backgrounddefault.jpg. Copiem poza in directorul Backgrounds si… 

image

…blocam calculatorul cu Win+L.

Daca totul e facut corect, ar trebui sa avem ceva de genul:

image image

Daca folosim backgrounddefault.jpg, imaginea se va mari/micsora in functie de rezolutia sistemului de operare. Am cautat ceva mai multe detalii despre aceasta “facilitate” pe site-uri Microsoft-related si in afara de site-ul de parteneri nu am gasit nimic; mi-e si lene sa caut acum mai mult… 🙂

In fine, o sa citez mai jos ce scrie intr-un document PDF creat pentru OEM. (Daca informatia este sub NDA, rog pe cineva de la MS sa-mi spuna si o sa scot citatul, dar nu cred ca va fi o problema…)

Citez:

This image must be sized appropriately for the resolution of the computer screen and must not exceed 250 kilobytes (kb). For a custom image to be used, the directory %WINDOWS%\System32\OOBE\Info\Backgrounds must contain either an image that is specified as the default image, or an image that matches the screen resolution. If a default image is used, the default filename must be:

backgroundDefault.jpg

The filenames for images to be used for specific screen resolutions are:

Personal nu am incercat asta cu mai multe rezolutii, deci nu stiu sa spun cum merge. Vali, in schimb, mi-a si aratat ca merge. Cand refac imaginea de Windows 7 din firma o sa incerc sa fac si eu si revin cu un update.

P.S. Traiasca Vali ca si-a blocat calculatorul si am putut sa-i vad “Windows Welcome”-ul customizat; si de acolo, a mers ca intre IT-isti 🙂

Posted in Windows Client • Tags: , , , , Top Of Page

2 Responses to “Windows 7 logon screen sau Windows Welcome background”

Comment from anda
Time November 28, 2010 at 12:31 am

Buna….nu ma pricep foarte tare la calculatoare..insa am o problema..am mai lucrat cu windows 7 si a fost ok…dar mi.am luat un notebook, tot cu windows 7 si am observat ca nu pot schimba imaginea din fundal..dau click dreapta pe poza si nu are optiunea use for background,,si nici alte poze ale laptopului nu le pot pune…ma poate ajuta careva? merci

Comment from Andrei Ungureanu
Time November 29, 2010 at 5:54 pm

Cel mai probabil ai Windows Home Edition care are aceasta limitare by default. Le poti transmite urarile tale celor de la MS care au gandit chestia asta.

Pentru alte intrebari vezi ca avem si forum.

Write a comment