Despre migrarea catre Windows 7

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, August 31, 2010 - Save & Share - Leave a Comment

Si uite ca m-am intors din concediu … si m-am gandit sa mai arunc un ochi pe publicatiile online de specialitate ca sa ma mai pun la punct cu ce se mai intampla. Si am dat de urmatorul articol:

http://redmondmag.com/articles/2010/08/27/pump-up-your-budget-for-windows-7-migrations.aspx

In care autorul bazandu-se pe informatiile de la Gartner ne spune ca migrarea catre Windows 7 va fi destul de costisitoare. Bineinteles ca va fi costisitoare, doar nu o sa dea MS-ul ceva gratis, cel putin nu produsul lor de baza. Am mai spus-o si o mai zic. In perioada asta, cand situatia economica nu e prea roz, Microsoft putea sa vina cu niste programe de upgrade bine puse la punct pentru a incuraja companiile si asa zdruncinate de alte probleme sa-si upgradeze infrastructura IT.

Sa ne intoarcem la articol. Eu identificasem 2 tipuri de potentiali clienti care ar face migrarea. Odata cei ce ruleaza in continuare pe Windows 2000 si XP (despre care se pomeneste si in articol) si doi, cei ce ruleaza pe Vista si cauta in disperare solutii la problemele lui. Pentru cei ce ruleaza pe Windows 2000 concluzia e clara: UPGRADE la orice altceva – de la XP in sus (XP mai e suportat pana in 2014). Dar pentru restul mai e un scenariu care nu e pomenit in articol. Cel in care mai stai pe XP si Vista pana cand apare Windows 8. Initial Windows 8 era prognozat pentru 2012 insa de fiecare data termenele date de MS au fost depasite asa ca nu putem fi siguri daca MS va respecta roadmapul.

Personal eu as spune ca daca nu e nevoie sa faci un hardware refresh acum, nu rulezi Windows 2000, iar bugetul tau e si asa stramtorat, ar merita sa astepti Windows 8. E riscant, stiu; e posibil sa nu fie lansat la timp sau e posibil sa fie inca o lamaie gen Vista – consider totusi ca MS si-a invatat lectia si nu o sa mai faca aceeasi greseala de 2 ori.

 

PS: stiu, m-a batut soare in cap pe plaja si am inceput sa debitez tot felul de prostii despre MS si Windows 7. Ba chiar si Windows 8. 🙂

Posted in Diverse • Tags: Top Of Page

Write a comment