Cum sa modifici LastLoggedOnUser

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, November 29, 2010 - Save & Share - Leave a Comment

Exista cazuri (nu spun care) cand ne logam pe un sistem si vrem sa nu se afle ca am trecut pe acolo. Pentru un profesionist, e greu de ascuns asa ceva, insa un user normal o sa observe doar cea mai vizibila amprenta: fereastra de logon, unde ramane afisat ultimul user care s-a logat.

Solutia intalinita foarte des pe net e cea in care activezi din localpolicy, gpo sau registry optiunea Do not display last user name in logon screen. Mai multe detalii despre cum se activeaza gasiti aici http://support.microsoft.com/kb/310125.

Dar cand userul vede ca trebuie sa introduca din nou username-ul pentru a se loga, nu o sa i se pare dubios? Mie sigur mi s-ar parea.

Solutia testata de mine pe Windows 7 este de a modifica cheia HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\LastLoggedOnUser cu userul dorit. Puteti pune aici absolut ORICE doriti.

image

Puteti modifica valoarea chiar si remote, atata timp cat serviciul remoteregistry e pornit.

GINA citeste valoarea direct din registry fara nici un cache, deci se aplica instant. Pe XP e posbil sa fie putin diferit (macar alta cheie de registry), insa nu am avut la indemana azi si nici nu era o prioritate; poate cu alta ocazie.

Posted in Windows Client • Tags: , Top Of Page

Write a comment