Cum sa redimensionezi partitia de boot in Windows 7 fara alte tool-uri

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, December 13, 2010 - Save & Share - 2 Comments

Varianta propusa aici de redimensionare a partitiei de boot in Windows 7 & Vista reprezinta un scenariu aparte. Exista clar variante mai bune si mai simple.

Pur si simplu am vrut sa-mi extind partitia de boot fara sa folosesc alt soft suplimentar. In imaginea de mai jos observati ca pe disk-ul pe care se afla partitiile C si F mai am ceva spatiu nealocat (19Gb) si as vrea sa-i folosec pentru a extinde partitia C.

image

Problema apare cand incerci sa faci extend – e disabled.

image

De ce e disabled? Pentru ca nu exista spatiu liber sa extindem partitia. Cum asa? Si cu aia 19Gb?

Aia 19Gb trebuie sa fie in continuarea partitiei C pentru a extinde disk-ul. Nasol. Alt soft ar fi putut muta partitia F in asa fel in cat sa ma pot folosi de spatiul ala.

Ideea a fost de a muta temporar datele de pe F in alta parte (alt disk, partitie, usb, etc) si de a sterge partita pentru a avea spatiu liber continuu imediat dupa partitia C.

image

Puteti observa in imaginea de mai jos ca acum am optiunea extend activa.

image

image

image

Initial am uitat sa fac capturi cu Extend Volume Wizard asa ca imaginea de mai sus e facuta dupa ce am extins partitia.

Pasul urmator a fost de a recrea partita F si de a muta datele la loc.

image

Dupa cum am zis si la inceput: nu e cea mai buna varianta si nici cea mai simpla. Insa atata timp cat iti copiezi datele intr-un loc sigur, procedura e foarte sigura.

Posted in Windows Client • Tags: , , Top Of Page

2 Responses to “Cum sa redimensionezi partitia de boot in Windows 7 fara alte tool-uri”

Comment from Lacrama Dragos
Time December 13, 2010 at 1:54 pm

Din pacate la capitolul asta Windows-ul sta destul de prost si inevitabil trebuie stearsa acea partitie sa pot extinde c-ul. Am fost si eu nevoit sa fac cest lucru dar totus e stupid. Exista programe care stiu sa faca treaba asta fara sa fiu nevoit sa sterg dar implica niste costuri suplimentare daca vrem sa fim corecti. Oricum la capitolul disk management si windows backup am multe de reprosat. Sa dau rapid un exemplu: am vrut sa instalez windows pe un hdd scos dintr-un raid si nu am putut. Am bootat cu un free dos sa sterg tot si apoi a fost posibil. M-am enervat caci windows-ul nu m-a anuntat nici cum de ce nu pot instala si plus ca nu imi dadea posibilitatea sa sterg raid-ul de pe acel hdd si sa-mi fac treaba.

Comment from Valentin
Time December 21, 2010 at 11:34 am

E un fel de a face lucrurile dar din pacate nu cel mai bun. Eu sunt de parere ca un program gen MiniTool Partition Wizard Home Edition e o alternativa mai buna si gratuita ( gratis pentru uz personal ). Avantajul cel mai mare este ca nu mai trebuie sa fac manevre cu datele.

Write a comment