Microsoft Security Essentials 2.0

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, February 8, 2011 - Save & Share - 3 Comments

In caz ca nu ati fost pe faza, de curand a fost lansat Microsoft Security Essentials 2.0 aka MSE 2.0. Pentru cine nu stie, MSE este antivirusul oferit gratuit de Microsoft.

Schimbarile nu prea sunt vizibile pentru enduser. E vorba de schimbari la nivel de engine (heuristic detection), de integrarea cu Windows Filtering Platform si cu Internet Explorer. Integrarea cu WFP ii va permite sa se comporte exact ca un NIS (Network Inspection System) si sa blocheze malware-ul inainte ca acesta sa ajunga pe sistem sau chiar atacuri 0-day.

Mai jos sunt capturi cu instalarea si cateva comentarii pe marginea lor.

image

image

image

Dupa cum scrie in EULA e free si pentru small business, cu conditia sa nu ai mai mult de 10 calculatoare.

image

Daca ai Windows Vista/7 Enterprise nu ai voie sa rulezi MSE. Oricum, putin probabil sa se loveasca cineva de combinatia asta.

image

image

image

image

Imediat dupa reboot, incepe update-ul.

image

image

Versiunile semnaturilor sunt aceleasi cu cele de pe Forefront-ul meu de pe desktop. Asta e motiv sa reamintesc ca MSE e o versiune simplificata a clientului de Forefront – dar aceleasi engine-uri si aceleasi semnaturi.

image

image

Avem optiunea sa facem si CPU Throttling – astfel scanarile in background nu vor face sistemul inutilizabil.

image

Iar aici observati bifa pentru NIS. Din pacate nu e customizabila si nici nu am gasit ceva legat de semnaturile pentru NIS. Sper totusi sa fie aceleasi cu cele pentru TMG.

Acestea fiind spuse, ma declar super incantat de MSE 2.0. Pare cel mai bun AV free la ora actuala.

Poate chiar in zilele urmatoare o sa dau jos clientul de Forefront si o sa-mi instalez si eu MSE-ul.

PS: il puteti downloada de aici http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=e1605e70-9649-4a87-8532-33d813687a7f

Posted in Security • Tags: , , Top Of Page

3 Responses to “Microsoft Security Essentials 2.0”

Comment from Lacrama Dragos
Time February 9, 2011 at 1:09 pm

Mie ce mi-a placut cel mai mult este ca versiunea asta noua merge instalata si pe Windows Server fata de cea veche care nu mergea.

In rest nimic de comentat nici la versiunea veche nici la cea noua.

Cei care comenteaza sa se gandeasca ca niciun antivirus nu-i perfect si daca tot a ajuns sa-i crape OS-ul si cu un antivirus pe el sa se mai gandeasca putin. Problema nu e nici de la OS nici de la antivirus :).

Comment from Lacrama Dragos
Time February 9, 2011 at 1:14 pm

Ba uite ca totus ma gasesc tot eu sa comentez: daca nu ai o conexiune la internet pe respectivul pc, antivirusul nu pleaca.
Adica scenariu ca vrei sa dezinfectezi un laptop virusat si instalezi antivirusul de pe un stick sau dvd si nu legi la net laptopul, pica.

Am facut asta acum cateva saptamani si nu a mers. Nu am testat daca intre timp lucrurile s-au schimbat dar nu cred.

Comment from Andrei Ungureanu
Time February 9, 2011 at 1:21 pm

Da, pentru ca dupa instalare vrea sa isi instaleze ultimele semnaturi. Cred ca exista totusi si un workaround folosind Offline Updater pentru a updata MSE-ul dupa instalare. Daca incerci spune-mi si mie cum merge.

Write a comment