Moveuser pe Vista si Windows 7

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, February 15, 2011 - Save & Share - 2 Comments

Asta e un subiect foarte popular in randul celor care fac migrari de AD sau fac schimbarea de la un mediu pe workgroup catre unul domain based. Sau de la Novell la AD.

Pana la Vista si Windows 7 se putea folosi utilitarul Moveuser.exe sau workaround-ul de aici: http://www.winadmin.ro/2009/11/27/unde-este-stocata-calea-catre-profil-in-registry/

Nota: bineinteles ca daca folosesti ADMT nu mai e nevoie de asa ceva, dar ADMT merge doar de la domeniu la domeniu.

In Windows 7 si Vista lucurile s-au schimbat si operatiunea asta se poate face doar folosind clasa WMI Win32_UserProfile.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;930955

Cum cei de pe AskDS aveau un exemplu de script functional, nu m-am mai chinuit sa fac eu unul ci o sa exemplific pe scriptul lor: http://blogs.technet.com/b/askds/archive/2008/09/09/vista-s-moveuser-exe-replacement.aspx

Sunt logat pe o statie cu Windows 7 in workgroup si puteti vedea cum arata o portiune de desktop-ul meu. Bineinteles ca dupa joinarea la domeniu as vrea sa-l pastrez.

image

Joinez statia la domeniu.

image

Dau restart si ma loghez cu userul de domeniu.

image

Noul profil arata diferit. Normal, ca doar e un profil nou ce nu are treaba cu ce aveam eu inainte.

image

Modificam scriptul de pe AskDS exact cum ni se spune (cu numele sistemului sursa, user sursa, domeniu destinatie, user destinatie).

image

Daca incercam sa rulam scriptul de pe userul destinatie, o sa primim urmatoarea eroare. E de bun simt pana la urma.

image

Normal ar fi sa il rulam de pe un alt cont cu drept de administrator local, dar nu admin-ul local. De ce? Pentru ca adminul local nu poate sa se conecteze la AD sa execute search-ul pentru aflarea SID-ului corespunzator cu userul destinatie.

Eu personal pentru exemplul asta m-am logat cu admin-ul local si de acolo am mai deschis un CMD in contextul adminului de domeniu. Puteti sa va logati direct cu adminul de domeniu.

image

image

Cam asta e output-ul scriptului in cazul in care totul merge ok, iar mai jos puteti vedea cum arata desktop-ul dupa ce ma loghez din nou pe userul de domeniu.

image

Nu este ceva care sa mearga din prima in orice scenariu. Trebuie sa intelegi putin scripting si sa fii in stare sa-ti adaptezi scriptul nevoilor proprii. Merge rulat si remote fara a fi nevoie sa vizitezi fiecare statie in parte. Pe baza lui se poate construi ceva care sa rezolve o mare parte din problemele asociate migrarii statiilor standalone la domeniu.

LE: o copie a scriptlui gasiti si aici.

Posted in Active Directory, Windows Client • Tags: , , Top Of Page

2 Responses to “Moveuser pe Vista si Windows 7”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time February 15, 2011 at 2:17 pm

La toate migrarile din workgroup in domeniu, noi am folosit Profwiz-ul
http://www.forensit.com/domain-migration.html
Am un feedback foarte bun despre acest tool!

Comment from Andrei Ungureanu
Time February 15, 2011 at 2:27 pm

Pai baga si tu un post despre el. Chestia e ca nu e free. Insa fata de alte solutii comerciale e chilipir.

Write a comment