Cum sa inveti VBScript

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, March 13, 2011 - Save & Share - Leave a Comment

VBScript (Visual Basic Scripting Edition) inca se mai foloseste la greu, si poate rezolva inca multe probleme cu toate ca e cumva depasit (de Powershell).  Chiar daca in majoritatea timpului la job nu aveti nevoie sa faceti scripturi, sunt multe cazuri in care trebuie sa modifici/adaptezi un script existent, care fie vine cu vreo aplicatie, fie il descarcati de pe net.

Nota: Daca esti incepator si nu stii pe ce drum sa o apuci, iti recomand Powershell. Poate parea putin mai complicat decat VBScript insa este de viitor. Poti sa incepi de aici.

Acum daca stii ca inca mai ai de lucru cu VBS-uri si o sa te lovesti de ele, e bine sa stii si putin VBScript. Ca sa-ti faci o idee aici ai o privire din avion asupra VBScript:

http://technet.microsoft.com/en-us/scriptcenter/dd940112

Si daca te decizi sa continui, iti recomand Windows 2000 Scripting Guide (in continuare cea mai buna cale de a invata VBScript pentru administrare):

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee221103.aspx

Gasesti aici o gramada de exemple mapate pe diverse task-uri de administrare. Ghidul e util cateodata si doar pentru a gasi exemple de scripturi.

Posted in Scripting • Tags: Top Of Page

Write a comment