Dezinstalare Windows Intune

By Vitalie Ciobanu - Last updated: Friday, March 25, 2011 - Save & Share - 2 Comments

Nu stiu cati stiu, dar ieri (pe 23 martie) a fost lansat Windows Intune oficial, worldwide. Pana ieri, unii parteneri au putut testa versiunea beta a lui Intune. Dupa aparitia produsului final, au aparut si intrebari de genul: clientii de Intune beta instalati isi pastreaza setarile, datele? Se poate face o migrare sau upgrade etc.? Pai, cum pe 18 aprilie cica se inchid toate conturile de beta si toti sunt sfatuiti sa-si faca upgrade instaleze clientul nou de Intune, pare ca nu se pastreaza nimic. Normal, doar e facut de Microsoft Open-mouthed smile

Acum vine si partea interesanta [normal, doar e facut de Microsoft Smile]. Ca sa instalezi clientul nou de Windows Intune trebuie sa dezinstalezi toate componentele clientului beta. Si nu ar fi o problema daca ar fi de dezinstalat un produs/client/soft (ca doar unul am instalat cand am pus beta-ul, nu?). Problema e ca dupa ce am instalat clientul de Intune, acesta comunica cu MSul si mai instaleaza alte – atentie – 11 componente!! Deci, cum spuneam, ca sa punem clientul nou de Intune, dezinstalam manual sau cu un script (facut tot de amaratul om care a cumparat Intune) toate componentele si intr-o ordine anume [normal, doar e facut de Microsoft Open-mouthed smileOpen-mouthed smile].

Asadar, produsele care trebuie dezinstalate sunt (in ordinea respectiva):

Stiti ce zice Microsoft despre dezinstalarea automata? Pai, citez: “If you installed Windows Intune client software on multiple computers in a domain at the same time as a published or assigned package in Group Policy, by using a script, or by using another automated deployment method, you can use that method to remove the Windows Intune client software from those computers”.

Dragule Microsoft, sa stii ca este foarte usor sa instalezi un singur produs software prin Group Policy sau script sau SMS/ConfigMgr dar este mai greu sa dezinstalezi alte 11 componente instalate dupa voia ta. Asa ca fii bun si fa ceva pentru ca in versiunea urmatoare aceste componente sa se dezinstaleze automat.

Posted in Online Services • Tags: , Top Of Page

2 Responses to “Dezinstalare Windows Intune”

Comment from Jj
Time May 10, 2011 at 11:22 pm

Merde … ce produs de toata jena ! cei de la MS au devenit foarte agasanti cu technologia asta in cloud care face fix 2 lei. Niste corporatisti dupa modelul american care vand un “merde” impachetat in polei de aur pe f multi bani. Mai grav e ca dupa ce au plecat la drum pe premiza de a le promova clientilor mici, ataca acum conturi de la 2000 la 10000 utilizatori…. banu sa iasa ca astia-s fraieri! Si la pariu ca ptr support trebuie sa apelezi un nr greu de tot taxabil, cu un timp de asteptare de circa 10min , iar la capatul celalalt un indian sau chinez care poceste rau de tot engleza ! Ptr cei care au avut de-a face stiu f bine ce vb … ceilalti sa se fereasca !

Au devenit un fel de agenti bancari care vand carduri de credit pe timp de criza … te fura cu mana ta! In calitate de admin, manager IT sau orice altceva le-as da jet inainte sa apuce sa ciripeasca! Si-au cam dat arama pe fata cei de la MS cu tampenia asta ! Nu inteleg cum de au avut curajul sa promoveze asa ceva … oare chiar ne cred prosti pe toti sau doar pe cei obsedati dupa profit ?

Pingback from Windows Intune “2” » RO Windows Administrators Weblog
Time October 18, 2011 at 2:16 pm

[…] despre facilitatile noi pentru ca nu prea ma mai lasa inima sa instalez din nou Intune-ul si cu greu sa scap de el, fie el si in masina virtuala de care pot sa scap usor. Posted in Online Services • Tags: […]

Write a comment