BITS Throttling & PeerCaching

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, June 1, 2011 - Save & Share - One Comment

Daca nu va reamintiti, BITS (Background Intelligent Transfer Service) e tehnologia introdusa in urma cu multi ani in Windows, prima data in XP, folosita pentru a downloada update-urile  prin Microsoft Update si Windows Update. Bineinteles ca poate fi folosit si de alte aplicatii, insa sincer eu pana acum nu am vazut altceva in afara de produsele MS.

Pe tema asta am mai scris si acum vreo 6-7 ani, dar acum vroiam sa reamintesc cum banda folosita de BITS poate fi controlata. Asta pentru ca unii isi imagineaza ca BITS detecteaza latimea de banda asa de capul lui. Intr-un fel face el niste chestii de capul lui, insa cum latimea de banda a adaptorului de retea nu se pupa cu conexiunea externa la internet sau cu link-ul dintre site-uri, estimarile lui nu prea sunt de folos.

In schimb puteti sa setati ce latime de banda sa foloseasca (si alte chestii) prin Group Policy:

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa362844(v=vs.85).aspx

Si incepand cu BITS 3.0 (Vista si 2008) exista si un mod Peer Caching (statia face broadcast pe reteaua locala si daca o alta statie are fisierul ce trebuie downloadat, transferul se face local). Din BITS 4.0 (Windows 7 si 2008 R2) foloseste BranchCache.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa964314(v=vs.85).aspx

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc720428(WS.10).aspx

Posted in Windows Server • Tags: Top Of Page

One Response to “BITS Throttling & PeerCaching”

Comment from Sapfans
Time June 2, 2011 at 8:25 pm

O tehnologie asemanatoare este folosita de SAP pentru a descarca si implementa note si SP-uri. Vom detalia intr-un articol vitor detaliile tehnice.

Write a comment