Windows System State Analyzer–is it real?

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, June 20, 2011 - Save & Share - Leave a Comment

Windows System State Analyzer (pe scurt WSSA) e un tool din pachetul Logo Software Certification  Toolkit si poate fi folosit pentru a compara starea unui sistem intre doua momente distincte.

Pentru a face asta se foloseste de snapshot-uri pe care le faci chiar cu WSSA. Iar ce este foarte interesant e ca pot fi comparate snapshot-uri de pe sisteme diferite – foarte util pentru troubleshooting atunci cand ceva nu merge. Exista si command line, cu optiuni de comparare doar a anumitor zone de pe sistem.

Doar ca, WSSA nu prea functioneaza. L-am incercat si pe XP (.Net Framework SP1 si SP2) si pe Windows 7 insa rezultatele au fost asemanatoare. In faza de compare ramane blocat fara processor & disk activity. De fapt din command line se vede ca ramane asa la generarea raportului.

Poate o fi ceva de pe sistemele mele care il face sa se comporte asa, tocmai de aceea scopul post-ului este de a va face si pe voi sa-l testati. Tool-ul nu este foarte cunoscut si probabil ca exista foarte multe bug-uri nedetectate.

Nota: Am testat doar pe sisteme x86. Daca aveti la indemana un sistem x64, faceti un test. Se instaleaza rapid si nu e nevoie de reboot.

image

image

image

image

Odata cu el mai vine si Windows System State Monitor care poate fi folosit pentru a capta schimbarile in system pe o anumita perioada de timp, la final generand un raport. Asta daca si merge pentru ca se comporta la fel ca WSSA.

image

image

Windows System State Analyzer poate fi downloadat de aici:

x86 http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=140110

x64 http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=140109

In caz ca va faceti timp sa-l testati, postati rezultatele voastre aici sau pe forum. Poate reusim sa deschidem un ticket la MS si sa scoatem un tool functional din toata chestia asta.

Posted in Windows Client • Tags: Top Of Page

Write a comment