Vmware converter & Windows OEM

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, August 21, 2011 - Save & Share - Leave a Comment

Scenariul cu elementele din titlu e destul de uzual si pe scurt e cam asa: ai un server cu Windows ce trebuie convertit P2V si mutat pe un host ESX.

Doar ca dupa ce te-ai apucat de treaba iti dai seama ca licenta de Windows de pe server e OEM si te intrebi ce se va intampla dupa P2V. Rezultatul este ca Windows-ul o sa-ti ceara reactivare si chiar daca reusesti sa ii convingi pe cei de la MS sa te ajute sa-l reactivezi, tot nu e bine. Pentru ca licenta de Windows OEM e legata de hardware iar migrarea pe un alt server hardware inseamna ca ai incalcat license agreement-ul cu MS.

Testat de mine cu Windows 2003, exista o varianta prin care putem schimba Windows-ul din OEM in VLK (asta bineinteles daca avem si o licenta VLK). Dupa P2V, bootam noul server virtual de pe ISO-ul cu Windows 2003 VLK si mergem pe varianta Repair. In timpul intalarii in modul repair o sa fim intrebati de noul key si-l vom introduce pe cel de VLK. Dupa asta tot ce mai trebuie sa facem e sa reaplicam ultimele security update-uri pe server.

Banuiesc ca varianta asta se poate aplica si in cazul P2V pe Hyper-V. Dar cum nu am testat nu pot decat sa banuiesc.

PS: Am avut nevoie si de vmscsi-1.2.0.4.flp ca sa pot vedea discurile SCSI din masina virtuala.

Posted in Virtualization • Tags: , Top Of Page

Write a comment