Hyper-V Server in Workgroup

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, November 9, 2011 - Save & Share - 2 Comments

Scenariul din titlu e posibil si probabil ca multi gandesc ca e ceva normal sa ai platforma de virtualizare standalone fara membership la domeniu, mai ales cand o folosesti la un client de tip small business.

Imaginati-va si scenariul in care toata infrastructura unui client se afla pe un singur server cu Hyper-V. Nu avem domain controller separat, deci pare logic ca serverul sa fie standalone. Pare ok asa, doar imaginat. Insa realitatea e alta.

Doar pentru a face management-ul acelei masini e nevoie sa parcurgeti intreaga procedura descrisa de Ben Armstrong (Virtual PC guy) aici:

http://blogs.msdn.com/b/virtual_pc_guy/archive/2010/11/11/configuring-remote-management-of-hyper-v-server-in-a-workgroup.aspx

Si daca se intampla sa vrei sa il administrezi de la un alt sistem, trebuie sa reiei din nou o parte din procedura.

Si acum stau si ma gandesc: de ce nu as folosi ESXi?

Posted in Virtualization • Tags: Top Of Page

2 Responses to “Hyper-V Server in Workgroup”

Comment from B
Time November 9, 2011 at 7:30 pm

Bine …in procedura lui Ben Armstrong sunt toti pasii cap coada…in realitate dureaza 2 minute toata treaba folosind treaba asta: http://archive.msdn.microsoft.com/HVRemote

Succes

Comment from Andrei Ungureanu
Time November 18, 2011 at 10:44 pm

Nu te cred. Cronometram? 🙂
Si daca te uiti in procedura lui Ben, e folosit si HVRemote. Pur si simplu mi se pare peste mana si ma astept de la o companie care se bate cu pumnul in piept ca e tare pe virtualizare sa rezolve asemenea probleme.

Write a comment