Cannot remove additional mailbox from Outlook

By Vitalie Ciobanu - Last updated: Tuesday, December 20, 2011 - Save & Share - Leave a Comment

Cand am patit-o prima data am cautat mult rezolvarea si nu am mai documentat-o din lipsa de timp. Acum ca am patit aceeasi problema, stiam aproximativ ce sa caut dar tot mi-a luat 2-3 minute sa gasesc exact ce imi trebuie; asa ca mai bine o pun aici ca sa o gasesc repede data viitoare Smile

Deci, daca ati adaugat un mailbox aditional in Outlook si dupa un timp nu-l mai puteti scoate prin click dreapta si remove sau din tab-ul AdvancedMailboxes pentru ca… nu exista (soc! Smile), va trebui sa va adresati “Administratorului” daca nu aveti drept de editare in ADSI Edit.

image

Daca incercati click drepta pe mailbox-ul aditional si dati Remove mailbox si primiti eroarea de mai jos, deschideti ADSI Edit.

image

Gasiti mailboxul pe care incercati sa-l scoateti si dati Properties pe el. Gasiti atributul msExchDelegateListLink si dati Edit.

image

Selectati valoarea care coincide cu CN-ul din al carui mailbox incercati sa stergeti mailboxul aditional si dati Remove. Confirmati totul cu OK si inchideti consola de ADSI Edit.

image

Deschideti Outlook-ul. Daca acel mailbox inca exista, inchideti Outlook si stergeti profilul de mail din Control PanelMail – Profiles si creati un profil nou.

Deschideti Outlook-ul, mailboxul aditional ar trebui sa nu mai existe.


Tip: daca e sa ma gandesc la “reverse engineering”, in acelasi mod poti sa afli daca cineva (avand permisiunile necesare) si-a atasat mailboxul tau in Outlook-ul lui si iti citeste e-mailul Open-mouthed smile

 

Am incercat sa gasesc un KB ceva la Microsoft ca sa stiu daca problema apare intr-o anumita versiune de Outlook sau Exchange dar fara rezultat. Daca cineva il stie sau il gaseste, il rog sa-l puna intr-un comentariu.

Posted in Exchange • Tags: , , Top Of Page

Write a comment