The new server core–Windows 8 Server

By Andrei Ungureanu - Last updated: Friday, April 13, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Well, de pe vremea cand injuram Server Core si pe geniile din spatele acestui proiect a trecut mult timp si se pare ca feedbackul potrivit a ajuns in sfarsit la Microsoft. Noul server core se apropie din ce in ce mai mult de scopul pentru care a fost gandit, drept dovada si noua arhitectura.

image

Intregul OS este gandit acum modular, nu chiar atat de mult pe cat ne-am dori noi insa fata de ce am vazut intrecut, e ceva extraordinar. Exista platforma de baza server core, peste care se pot instala module gen Minimal Server Interface (vezi imaginea de mai sus), in final ajungandu-se la versiunea full cu tot cu graphical user interface.

image

La fel, dintr-o instalare full cu GUI, se poate face uninstall la interfata grafica si se poate ajunge la modul “server core”. Comanda pentru a face acest lucru este Uninstall-WindowsFeature Server-Gui-Shell –remove.

image

Mai jos puteti vedea cum arata server core + minimal server interface. Mi-ar fi placut ca in locul acelui CMD sa se deschida o sesiune powershell by default.

image

Iar din server core, folosing InstallWindowsFeature Server-Gui-Shell se poate ajunge la versiunea full cu GUI.

image

image

N-as putea spune ca e perfect si ca exista ceva super avantaje in acest mod, insa cu 2430 de noi cmdlet-uri Powershell si cu arhitectura modulara, server core va deveni clar o optiune pentru noile instalari de servere Windows. Cat de multe insa, ramane de vazut.

Posted in Windows 8, Windows Server • Tags: , Top Of Page

Write a comment