FASTVUE TMG Reporter

By Andrei Ungureanu - Last updated: Friday, July 20, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Cum de curand am testat o solutie de reporting pentru TMG m-am gandit sa impartasesc informatia si cu voi si poate va va ajuta sa alegeti din multitudinea de solutii de pe piata.

Produsul este FASTVUE TMG Reporter si puteti descarca trial de 30 de zile full functional. Solutia mi s-a parut interesanta pentru ca este web based si e facuta pe stilul rapoartelor Google Analytics si la cat de colorata e interfata sigur sefii vor fi fericiti si vor da de inteles ca au inteles ceva din aceste rapoarte.

Mai jos puteti vedea cateva imagini cu interfata web despre care vorbesc:

image

image

image

Si produsul e folositor si pentru admini. Se pot genera user reports (manual sau automat si se pot trimite chiar si pe email) in care se poate vedea exact activitatea unui utilizator. Mai mult de atat se poate urmari un website specific si se poate vedea cine l-a accesat:

image

image

Deci va fi simplu sa observati cine petrece cel mai mult timp pe facebook sau orice altceva neproductiv Winking smile.

Si sa revenim la alte detalii despre produs. Nu se instaleaza pe TMG ci pe un server separat cu IIS. Pe TMG se pune un agent numit FastVue Arbiter ce trimite logurile catre server. Si da, trebuie sa setati loggingul in text si nu veti mai putea folosi summary-urile produse de TMG.

image

Ca sa comunice, agentul are nevoie si de o regula ce permite traficul de la serverul FastVue catre Localhost pe protocolul de mai jos. Atentie ca regula trebuie definita manual.

image

Ca pret, costa 595$/an iar pretul scade daca se achizitioneaza licenta pe mai multi ani. De exemplu pentru 3 ani costa 395$/an.

Posted in Forefront, Windows Server • Tags: , Top Of Page

Write a comment