Cum afli cand a fost facut ultima oara backup la Active Directory?

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, October 30, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Intrebarea din titlu probabil ca si-a pus-o multa lume, iar un raspuns simplu ar fi sa verifici backup-urile.

Dar pentru scenarii in care vrei sa faci un quick healthcheck mai exista si varianta folosirii comenzii repadmin /showbackup

image

Nota: Daca doriti sa aflati status-ul de pe fiecare DC din forest sau mai bine zis din toate domeniile din forest puteti rula repadmin /showbackup *.

Comanda verifica atributul dSASignature si afiseaza Invocation ID-ul ultimului domain controller ce a backup-at naming contextul afisat. Din exemplul de mai sus se poate vedea ca ultimul backup a fost facut de la domain controllerul cu Invocation ID-ul f3957a42-0f49-4228-a1bf-f5aba80d8faf.

Nota: Atributul este scris in momentul in care incepe system state backup. El nu garanteaza ca backup-ul a fost facut cu succes.

Ar fi fist parca mai util sa aflam direct numele domain controllerului decat acest invocation id. Oricum il putem afla via repadmin /showsig *

image

Iar in output cautam campul DSA invocationID.

Sau cu repadmin /showrepl * insa e mai dificil de citit.

image

Si ca un hint suplimentar, mai exista si Event ID-ul 2089 from NTDS Replication ce avertizeaza daca o partitie nu a fost backup-ata intr-un anumit interval de timp (interval ce merge modificat). Detalii gasiti in link-ul de mai jos:

http://support.microsoft.com/?kbid=914034

Posted in Active Directory • Tags: , Top Of Page

Write a comment