Hyper-V 3.0–Import Option

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, December 13, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Noul Hyper-V din Windows 2012 e plin de surprize. Iar unele dintre ele sunt imbunatatiri la functionalitati de baza cum ar fi Import. Ganditi-va la scenariul simplu in care ai un singur host, OS-ul pica, faci reinstall si vrei sa importi VM-urile de pe storage.

In vechea versiune nu puteai pur si simplu sa copiezi o masina virtuala intr-un alt folder si sa faci import (adica se putea cu ceva tool-uri si era o metoda nesuportata). Trebuia sa faci export (adica inca o copiere, iar daca VM-ul avea sute de GB va dati seama ce insemna) dupa care sa duci masina pe HyperV-ul destinatie si sa dai import.

Ei bine, acum poti pur si simplu sa copiezi fisierele masinii virtuale si sa dai import (mult mai apropiat de ceea ce se poate face pe Vmware dintotdeauna).

image

image

Bineinteles ca nu puteau ei sa lase lucrurile asa de simple si au mai adaugat un strop de confuzie. Prima optiune face exact ce scrie si in text, va importa masina virtuala, va pastra ID-urile si fisierele raman acolo unde sunt.

image

Cea de-a doua (Restore) pastreaza ID-urile masinii, dar o muta intr-o noua locatie (daca alegi aceasta optiune apare fereastra pentru noua locatia a masinii virtuale).

Si cea de-a treia, va copia masina virtuala si va genera noi ID-uri.

Sincer as fi preferat doar doua optiuni – prima care sa pastreze ID-urile si inca una care sa lase masina acolo unde e si sa genereze noi ID-uri.

Oare de ce trebuie MS sa faca lucrurile atat de complicate de fiecare data?

Posted in Virtualization • Tags: , , Top Of Page

Write a comment