The trap of secondary zones and Expires After value

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, January 10, 2013 - Save & Share - Leave a Comment

Scenariul in care setam o zona secundara pe un alt server din motive de redundanta este foarte bine cunoscut. Insa recunosc ca pana si eu de curand am dat-o in bara cu un astfel de scenariu. Si o sa va explic si de ce. Pentru ca serverul primar a picat iar eu nu am reactionat suficient de rapid gandindu-ma ca “oricum exista un server secundar, o sa-l rezolv cand am timp”.

Ei bine nu e iesit chiar cum mi-am imaginat eu. Pentru ca dupa 24 de ore a picat si secundarul. Mai exact copia zonei a expirat. De asta atunci cand setati o zona secundara faceti un review al setarilor din rubrica SOA:

image

Rubrica “Expires after” trebuie setata in asa fel incat sa acopere intervalele in care poate exista un posibil outage. In cazul meu daca rezolvam problema in 24 de ore ar fi fost ok. Dar in multe cazuri lucrul acesta nu se intampla sau poate ca nici nu exista un sistem de monitorizare care sa alerteze cand unul din servere nu mai este disponibil. Asa ca recomandarea mea pentru acesta setare este de cel putin o saptamana sau doua. Nici daca este setata pe mai mult nu dauneaza.

Posted in Windows Server • Tags: Top Of Page

Write a comment