Show-Command in Powershell v3

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, March 12, 2013 - Save & Share - One Comment

Cred ca am mai pomenit odata ca Show-Command este un mare plus in Powershell v3. Show-Command e un fel de extensie pentru putorosi sau si pentru cei care nu au chef sa isi incarce memoria cu syntaxa comenzilor powershell sau cu numele parametrilor.

Noul cmdlet se foloseste in combinatie cu restul comenzilor powershell si ofera access la sintaxa si parametrii acestora intr-o interfata grafica foarte usor de folosit. De exemplu sa spunem ca nu suntem foarte familiari cu Get-Service, atunci rulam Show-Command Get-Service:

image

Si sa zicem ca vrem sa listam toate serviciile ce incep cu litera A. In tab-ul DisplayName completam campul Displayname cu A*.

image

Selectam Run, si show-service o sa trimita catre powershell comanda get-service cu parametrii necesari pentru a face ce dorim:

image

Si inca un exemplu bun ar fi Show-Command Add-Computer:

image

Format-ul este foarte intuitiv si oricine va putea joina un sistem la domeniu via Powershell. Sau daca nu, macar va folosi optiunea WhatIf si va vedea sintaxa corecta pentru a folosi Add-Computer.

Bineinteles ca tot va trebui sa va mai uitati din cand in cand si in help pentru a vedea semnificatia anumitor parametri. Dar oricum pare mult mai simplu.

Posted in Scripting • Tags: Top Of Page

One Response to “Show-Command in Powershell v3”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time March 12, 2013 at 9:01 am

Interesant 🙂

Write a comment