Manual SCEP 2012 Client Install

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, April 9, 2013 - Save & Share - One Comment

System Center Endpoint Protection aka SCEP este suita antivirus a Microsoft ce se integreaza foarte bine in suita de produse System Center. Problema e ca solutia este atat de integrata cu System Center incat cu greu gasesti ceva informatii ca sa folosesti clientul SCEP si fara System Center. Dar asta nu inseamna ca nu este posibil. Cleintul il puteti obtine dupa o instalare completa de System Center cu Endpoint Protection sau pur si simplu din ISO-ul pe care vine SCEP 2012 in folderul SMSSETUP\CLIENT.

Instalarea manuala este utila atunci cand avem sisteme ce nu sunt in domeniu sau pur si simplu un environment foarte mic cu pana in 10 servere si nu dorim toate functionalitatile din suita System Center ci doar un client AV pe care sa il monitorizam manual.

Si cum pe servere, in functie de rolurile si aplicatiile instalate trebuie setate exceptii o sa avem nevoie de tool-urile de aici:

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=13088

Chiar daca sunt pentru 2010 merg foarte bine si pe 2012. In fepserverrolepoliciesforusewithconfigmgrui.exe o sa gasim politicile pentru cateva din rolurile foarte populare cum ar fi AD, Exchange, Sharepoint, SQL, IIS, etc. Mai jos se poate vedea cum se porneste instalarea folosind policy-ul pentru Exchange.

image

image

Iar dupa instalare se pot vedea exceptiile facute in SCEP pentru a nu afecta functionarea serverului de Exchange. Bineinteles ca in functie de scenariul fiecaruia este posibil ca o parte din setari sa trebuiasca ajustate.

image

image

Posted in Security • Tags: Top Of Page

One Response to “Manual SCEP 2012 Client Install”

Comment from Eduard
Time April 12, 2013 at 11:57 am

Multumesc pentru tools.

Write a comment