Schimbarile din Windows 8.1 devin oficiale

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, June 3, 2013 - Save & Share - Leave a Comment

Windows 8.1 aka Windows Blue nu mai e un secret de mult timp si toate lumea il asteapta cu sufletul la gura. Poate si foarte mult pentru ca s-a tot speculat ca vechiul meniu de Start se va reintoarce.

Schimbarile au fost descrise de curand in acest blog post:

http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/05/30/continuing-the-windows-8-vision-with-windows-8-1.aspx

Dar sincer cum sunt inca un utilizator inrait al desktop-ului, o sa trec peste aproape tot ce s-a zis acolo. Nu ma intereseaza de acolo decat optiunea de a boota direct in desktop-ul clasic si Internet Explorer 11. Meniul de start este in continuare inexistent dar a aparut butonul de start pe taskbar-ul din desktop-ul clasic.

image

Nota: Imagine preluata de pe Paul Thurrott Winsupersite.

Chestia e ca atunci cand veti face clic pe acest buton de Start tot in Metro veti ajunge. Singura diferenta e ca merge configurat sa te duca direct in lista de applicatii. Cam trist. Adica e trist ca Microsoft a ajuns sa se laude cu asa ceva ca fiind o schimbare importanta in OS. Se pare ca nici criticile din ultimul timp si nici macar rezultatele slabe din vanzari nu i-au facut sa asculte de enduseri.

Dar na, eu in locul lor nici nu ma oboseam cu acel buton de start. Mi se pare o insulta. Ceva in genul cum au spus initial despre Metro ca specialistii lor au facut studii si ca de fapt nu stim noi ce vrem si ca o sa vedem ca asa e mult mai bine, iar acum probabil aceiasi specialisti ne spun ca de fapt noi suferim dupa butonul de start nu dupa meniul de start. Ce era asa de greu de inteles?

Hey MS! Lucrez pe desktop, nu pe tableta! Ce e asa de greu de inteles?

Oricum la cate alternative exista pentru meniul de start chiar nu mai era necesar sa mai faca ei ceva. Un articol cu principalele produse third party ce va ajuta sa restaurati meniul de start gen ViStart sau Start8 gasiti aici:

http://reviews.cnet.com/8301-33642_7-57496506-292/how-to-get-the-start-menu-back-in-windows-8/

Posted in Windows 8 • Tags: , Top Of Page

Write a comment