Exchange 2010 Automatic Mailbox Distribution

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, September 30, 2013 - Save & Share - One Comment

Cum cu Exchange-ul am ramas in urma si aveam nevoie sa reproduc si un scenariu zilele astea, m-am apucat sa butonez un laborator de Exchange de pe Technet. Iar in manualul de laborator era un pas ce mi-a starnit curiozitatea. Si zicea asa:

Get-Mailbox | New-MoveRequest
The cmdlet will retrieve the list of mailboxes in the organization and create a new move request for each. The mailboxes will be evenly distributed based on mailbox size to MDB01 and MDB02.
  

Si cum eu nu cred tot ce se scrie prin manuale m-am apucat de investigatii. Iar investigatiile mele mi-au spus ca NU se face nici o distribuire a mailboxurilor in functie de dimensiune.

Dar sa incerc sa explic putin procesul in cuvintele mele (asa cum l-am inteles eu).

Exista o componenta numita “cmdlet agent” numita Mailbox Resources Management Agent ce este atasata comenzilor New-Mailbox, Enable-Mailbox, New-MoveRequest si care intra in actiune atunci cand nu este specificat un mailbox database in comenzile de mai sus. Acesta va alege random un mailbox database din cele disponibile si il va folosi pentru plasarea mailboxului.

Sa luam exemplul de mai jos in care listez mailbox-urile disponibile cu Get-Mailbox, dupa care le trimit catre comanda New-MoveRequest.

image

image

New-MoveRequest va incerca sa mute mailbox-urile intr-un alt mailbox database ales random pentru fiecare mailbox in parte. Si cu toate ca in exemplul meu de mai sus am avut doua database-uri disponibile pentru plasarea mailbox-urilor, fiecare pe servere diferite, acestea nu au fost distribuite uniform (nici ca numar, nici ca dimensiune).

image

Pentru a limita database-urile ce sunt alese pentru distributie se poate folosi comanda Set-MailboxDatabase -IsSuspendedFromProvisioning:$true pentru fiecare database ce se vrea exclus din acest proces. Iar pentru a vedea statusul mutarilor se poate folosi Get-MoveRequest.

Si daca doriti sa aflati mai multe de spre Automatic Mailbox Distribution va recomand urmatoarele doua articole:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff477621(v=exchg.150).aspx

http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff872148(v=exchg.141).aspx

Posted in Exchange • Tags: Top Of Page

One Response to “Exchange 2010 Automatic Mailbox Distribution”

Comment from Alexandrutic
Time September 30, 2013 at 2:57 pm

Tony Redmond zice asa intr-o carte a sa
“The provisioning agent exhibits no great intelligence and selects a database for the new mailbox on a random basis from the set of available
databases.”

Write a comment