GPO for Chrome and Firefox

By Michael Stoica - Last updated: Tuesday, November 19, 2013 - Save & Share - Leave a Comment

Principalul avantaj pe care Internet Explorer il avea pana acum ceva timp fata de Chrome si Firefox era suportul pentru Group Policy. Puteai aplica foarte usor politici pentru Internet Explorer, nu si pentru Chrome sau Firefox.

Situatia s-a schimbat, iar acum Chrome ofera propriul pentru GPO Administrative Template ce poate fi downlodat de aici, in timp ce pentru Firefox gasim un Adminitrative Template insa e open source si poate fi gasita aici .

O comparatie intre suportul oferit legat de aplicarea Group Policy

clip_image002

Figure 1 Sursa http://4sysops.com/wp-content/uploads/2013/10/Internet-Explorer-Firefox-Chrome-Group-Policy-comparison.png

Voi sari peste partea de download si extract a ADM-ului deoarece nu e un lucru asa dificil si voi trece direct la configurarea Group Policy pentru Chrome.

Deschidem Group Policy Management dupa care click dreapta pe domain/site/ group si alegem Create a GPO in this domain, and Link it here. Denumim respectivul GPO dupa care Click Dreapta pe el si alegem Edit.

clip_image004

In consola de Group Policy Management Editor merggem la User Configuration > Policies > Click dreapta pe Administrative Templates dupa care selectam Add/Remote Templates.clip_image006

Dupa ce am adaugat template-ul respectiv, daca mergem la User Configuration > Policies> Administrative Templates> Classic Administrative Templates vom vedea setarile pentru Google Chrome.

clip_image008

Pentru Firefox vom repeta aceiasi pasi, insa cu cateva excepetii. In momentul in care vom adauga template veti observa ca sunt 2 ADM file, firefoxdefaults.adm si firefoxlock.adm.clip_image010

Setarile respective nu apar doar in User Configuration, ci si in Computer Configuration. Cele din user configuration se aplica doar la useri, iar cele din computer configuration la nivel de computer.

Pentru ca FirefoxADM sa fie functional, vine cu niste scripturi de login/logoff/startup/shutdown. Astfel ca va trebui sa mergem in Computer Configuration>Policies>Windows Settings>Scripts selectam Startup/Shutdown si adaugam scriptul corespunzator iar pentru useri la User Configuration>Policies>Windows Settings>Scripts selectam Logon/Logoff si adaugam scriptul.

Nevoia de scripturi vine pentru ca Firefox nu stie nativ sa lucreze cu GPO, astfel ca setarile scrise prin ADM-ul din GPO in registry, sunt preluate de scripturile de startup/logon si impinse catre browser. Iar la logoff acestea sunt sterse pentru a preveni efectul de tattooing.

Succes! J

Posted in Windows Client • Tags: , , Top Of Page

Write a comment