HP to begin charging for firmware

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, February 17, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Saptamana trecut HP a facut o miscare suprinzatoare, si anume a anuntat ca accesul la updateurile de firmware si software pentru serverele HP ProLiant va fi posibil doar daca aveti un contract de suport valid sau produsul mai este in garantie.

Un articol detaliat pe acest subiect gasiti aici: http://www.zdnet.com/hp-to-begin-charging-for-firmware-updates-and-service-packs-for-servers-7000026110/

Nu ar fi singurii care fac asa ceva, insa ma surprinde, obisnuit fiind ca aceste updateuri sa le poti obtine for free indiferent daca produsul mai este in garantie sau nu. Pana la urma sunt eu de vina ca HP-ul s-a  miscat atat de greu sa rezolve bug-urile din firmware incat mi-a expirat garanatia?

In fine, e mai mult de spus decat doar exemplul de mai sus si daca va ganditi bine in lumea software asta e o tehnica des intalnita. Problema e ca nu ne asteptam la asa ceva din partea unui producator major de hardware si sigur multi clienti o sa gandeasca de doua ori de acum incolo, inainte sa cumpere HP.

Posted in Hardware Corner • Tags: Top Of Page

Write a comment