Vmware Project Onyx

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, May 19, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Cred ca vi s-a intamplat pana acum sa incercati sa automatizati ceva in Vmware Vsphere si sa nu reusiti sa gasiti cmdlet-ul potrivit in PowerCli fie pentru ca nu il puteti localiza sa u pentru ca nu exista.

Onyx, acum la versiunea 2.2.5 va poate ajuta in taskurile de automatizare punandu-se intre Vsphere Client si Vcenter, interceptand astfel toate call-urile facute de client si afisand output-ul in format Powershell.

Utilizarea este foarte simpla, il rulati de pe statia client, ii spuneti adresa Vcenter-ului si il setati sa va deschida tot el clientul pentru Vsphere (clientul se va conecta la local la Onyx, iar Onyx va trimite mai departe comenzile catre Vcenter).

image

Trebuie doar sa selectati in ce format va fi afisat output-ul si sa dati “start”.

image

image

Din cate vedeti in imaginile prezentate, Onyx nu se foloseste de cmdlet-urile existente in PowerCli ci direct de API-urile din Vsphere, deci nu este cel mai simplu mod de a automatiza ceva, insa este foarte util atunci cand nu exista un cmdlet pentru acel task.

image

Bineinteles ca outputul de aici trebuie modificat pentru a putea fi folosit in alta parte insa pentru cineva cu minime cunostinte de powershell nu ar trebui sa fie o problema.

Download aici: https://labs.vmware.com/flings/onyx

Spor!

 

Posted in Virtualization • Tags: , , , Top Of Page

Write a comment