Windows Clustering – persistent vs autostart

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, June 26, 2014 - Save & Share - One Comment

Daca ne uitam bine in setarile resurselor dintr-un cluster de windows o sa vedem doua optiuni ce se numesc Persistent Mode si Auto Start.

image

Persistent mode se refera la capabilitatea resursei de a porni odata cu clusterul (resursa va incerca totusi sa porneasca pe ultimul nod pe care a fost online; doar daca nu reuseste va porni pe alt nod) pe cand auto start se refera la ce se intampla cu resursa in timpul unui proces de failover.

De exemplu prin Persistent Mode putem controla ce se intampla atunci cand pronim clusterul si e bine de stiut ca setarea poate fi ignorata (/IPS sau /IgnorePersistentState) tocmai pentru a putea opri o avalansa de resurse care pornesc, mai ales atunci cand incercam sa fortam quorum intr-un cluster.

Chiar va recomand sa va aruncati un ochi pe urmatoarele resurse:

http://support.microsoft.com/kb/947713

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee342506(VS.85).aspx

http://blogs.technet.com/b/askcore/archive/2010/06/08/windows-server-2008-and-2008r2-failover-cluster-startup-switches.aspx

Auto Start e bine sa-l avem setat doar pentru masinile critice ce trebuie sa faca failover automat in caz de nevoie. Sa zicem ca avem un cluster de Hyper-V din doua noduri si unul pica, daca toate VM-urile sunt setate cu Auto Start riscam sa porneasca toate pe nodul ramas online, fara a avea posibilitatea sa le pornim in functie de prioritati si resurse.

PS: Persistent state mai merge setat si din registry http://support.microsoft.com/kb/259243

Posted in Windows Server • Tags: Top Of Page

One Response to “Windows Clustering – persistent vs autostart”

Pingback from Tot despre Windows Clustering si Persistent & Autostart » RO Windows Administrators Weblog
Time July 11, 2014 at 7:02 am

[…] aici despre cele doua setari Persistent si Autostart, dar am gasit o explicatie mult mai buna si mai […]

Write a comment