Resetting Domain Controller computer account password

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, August 26, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Cand vine vorba de replicarea intre domain controllere sunt multi factori care trebuie luati in calcul, insa unul este acela ca si DC-urile se autentifica unul la celalalt. Iar daca autentificarea nu merge, atunci nici replicarea nu o sa mearga.

Iar cand lucrul asta se intampla de obicei vedeti erori gen “The target principal name is incorrect", “Access denied” sau KRB_AP_ERR_MODIFIED.

http://support.microsoft.com/kb/2090913

Si de regula asta se intampla atunci cand exista o desincronizare intre parola computer account-ului unui domain controller. Adica un domain controller a trecut de mai mult de doua ori prin procesul de schimbare a parolei computer accountului, a scris informatia respectiva in AD-ul local, dar partenerii remote nu au noua parola.

Din cauza asta autentificarea prin Kerberos (ce cripteaza informatii pe baza parolei computer accountului) nu o sa mearga, deci nici replicarea.

Schimbarea parolei se poate face cu NETDOM:

netdom resetpwd /server:<remote DC> /userd:<user name> /passwordd:<password>

La parametrul /server trebuie pus numele DC-ului unde se doreste sa se faca schimbarea. Parola va fi schimbata in acelasi timp si local dar si pe DC-ul remote. Ignorati help-ul comenzii.

In acest timp, KDC-ul local trebuie oprit iar serverul trebuie facut sa-si obtina tickete noi de la un alt KDC.

Sunt multe articole cu informatii despre aceasta procedura insa cel mai complet mi s-a parut cel de aici:

http://support.microsoft.com/kb/2090913

Dar si http://support.microsoft.com/kb/260575 si

http://blogs.technet.com/b/reference_point/archive/2012/12/03/secure-channel-broken-continuation-of-quot-the-trust-relationship-between-this-workstation-and-the-primary-domain-failed-quot.aspx

PS: NETDOM si NLTEST sunt de baza pentru aceasta operatiune.

Posted in Active Directory, Windows Server • Tags: Top Of Page

Write a comment