Microsoft Virtual Machine Converter 3.0

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, October 16, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Microsoft Virtual Machine Converter 3.0 aka MVMC tocmai a fost lansat. Pentru cei ce nu stiu inca, MVMC este varianta MS a Vmware Converter. Doar ca este orientat catre migrarile V2V, de la Vmware la Hyper-V. Si este free.

Daca stau si ma gandesc, cred ca in loc sa bage atatia bani in marketing, mai bine dezvoltau in astfel de tool de la inceput, super capabil si macar migrarile ar fi mers struna. In schimb au scos tool-uri ce de multe ori erau nefolositoare sau te impotmoleai in tot felul de probleme.

Sa revenim totusi la produsul din titlu. Am spus ca este orientat catre V2V (Vmware to Hyper-V) Cel putin vechile versiuni nu faceau decat V2V si daca asta nu mergea trebuia sa apelezi la procesul de P2V din SCVMM. Asta pana cand au scos P2V-ul din SCVMM. (Mi s-a parut o decizie super proasta, dar deja m-am obisnuit ca doar lucrez in IT.) In schimb in versiunea MVMC 3.0 a fost introdus suportul pentru P2V.

image

image

image

Asta este un lucru foarte bun pentru ca inca se mai fac migrari ale serverelor fizice si era nevoie de asa ceva. Plus cazurile cand procesul de V2V nu functioneaza asa cum trebuie. Imi aduc aminte multe cazuri cand toolurile de P2V au mers mult mai bine decat cele de V2V.

Iar pentru procesul de V2V vad ca se pune accent foarte mare pe migrarea catre Azure. Exista suport pentru migrarea directa din Vmware in Azure si bineinteles suport pentru automatizare prin numeroase cmdlet-uri puse la dispozitie.

image

Ce sa va mai spun, ca exista suport pentru Linux (versiunile le gasiti in Admin Guide), conversii online si offline, si suport pentru Windows doar de la Windows 2008 in sus (sorry, no W2K3).

Si nu in ultimul rand, exista suport pentru Vcenter si ESXi 5.5. Asa ca daca va bate gandul sa faceti o astfel de migrare sau va impinge cineva de la spate, mai aveti un ajutor in plus.

Download aici: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=42497

Posted in Windows Server • Tags: , , Top Of Page

Write a comment