NEWT: Network Emulator for Windows Toolkit

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, January 20, 2015 - Save & Share - Leave a Comment

In multe scenarii pe care dorim sa le reproducem avem nevoie sa simulam o conexiune de retea lenta, cu pierderi de pachete sau cu bandwidth limitat. O parte din aceste lucruri le putem simula atunci cand folosim Vmware Workstation, dar in acest scenariu laboratorul este unul mic. E nevoie de ceva si atunci cand folosim Hyper-V sau ESXi.

Si solutia vine de la Microsoft printr-un software-based emulator ce se instaleaza in sistemul de operare si poate simula diverse conditii (latenta, bandwidth, packet loss). Se numeste Network Emulator for Windows Toolkit sau NEWT si pe vremuri era disponibil doar prin Visual Studio si anumite SDK-uri insa acum este disponibil si ca pachet standalone instalabil prin Chocolatey.

image

Tot ce aveti de facut este sa instalati clientul de Chocolatey si folosind comanda urmatoare puteti instala NEWT: choco install newt .

Imediat dupa instalare putem deschide interfata grafica:

image

Si o sa vedem si driverul instalat in proprietatile adaptorului de retea:

image

Ca sa simulam ceva va fi nevoie sa definim un Link si un Filter. In Link definim proprietatile conexiunii si pe upload si pe download iar in Filter specificam ce adaptor local va fi afectat si ce tip de trafic.

image

image

In exemplul meu am setat o latenta de 50ms si pe upload si pe download, dar putem seta foarte multe caracteristici dupa cum puteti vedea si in imaginile urmatoare:

image

image

Iar in Filter am setat adaptorul de retea afectat (sau putem sa aplicam filtrul peste All Adapters):

image

La final arata asa:

image

Iar din meniul Action e nevoie sa actionam Start sau F5:

 image

Si iata ce se intampla cand incerc sa dau ping intr-un IP local:

image

50ms pe up si 50ms pe down .. 100ms RTT.

 

Spor la treaba!

Posted in Networking • Tags: Top Of Page

Write a comment