Testing and troubleshooting network performance – NTttcp Tool

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, February 9, 2015 - Save & Share - Leave a Comment

Testarea unei conexiuni de retea intre doua computere poate fi cateodata problematica. Cu totii folosim ping, tracert, wireshark pentru diagnosticare si sfarsim in multe cazuri prin a copia pur si simplu fisiere intre cele doua sisteme pentru a depista o eventuala problema de congestie pe retea.

Cu toate ca de multe ori copiatul unui fiser (smb, ftp, http) poate sa ne indice o problema, este si foarte usor influentat de alti factori gen performantele sistemelor utilizate (in special disk).

Din fericire exista un tool ce poate simula traficul intre doua sisteme si ne poate oferi rapid date despre performanta conexiunii. Tool-ul se numeste NTttcp si il puteti downloada din link-ul de mai jos:

https://gallery.technet.microsoft.com/NTttcp-Version-528-Now-f8b12769

Trebuie sa il aveti pe ambele sisteme intre care se va face testul; pe unul va rula in mod receiver si pe altul ca sender:

image

image

Si iata si ce se vede in task manager, rezultat greu de obtinut in alt mod.

image

Sintaxa pare complicata dar nu este. Daca va uitati putin pe fisierul docx cu instructiuni o sa gasiti toate informatiile necesare. Important este parametrul –m care specifica numarul de threaduri, procesorul si adresa IP destinatie (separate prin virgula).

PS: Exista si parametrii –rb si –sb utili cand testati retele high latency.

Posted in Networking, Windows Server • Tags: Top Of Page

Write a comment