Getting GPO info by GUID

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, June 14, 2015 - Save & Share - Leave a Comment

Sunt diverse cazuri cand trebuie sa aflam informatii despre un anumit GPO dupa GUID. Un exemplu ar fi un mesaj de eroare intr-un log ce raporteaza doar GUID-ul GPO-ului iar cautarea acestuia prin consola GPMC sau prin SYSVOL ar fi ceva foarte complicat in cazul in care am avea cateva sute de GPO-uri in acel domeniu.

Variante sunt destul de multe insa o sa prezint doar modurile care mie mi s-au parut mai eficiente.

In cazul 2008R2 si mai sus putem importa modulul GroupPolicy din Powershell si folosi comanda get-gpo:

image

Dar sa zicem ca nu avem 2008R2 si nici nu ne simtim confortabil in a lucra cu Powershell. Varianta este de a folosi script-urile ce veneau cu vechiul GPMC de pe 2003. Aceste scripturi nu mai vin default cu noile sisteme de operare insa pot fi downloadate din link-ul urmator:

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=14536

Odata instalat pachetul, puteti gasi scripturile in C:\Program Files (x86)\Microsoft Group Policy\GPMC Sample Scripts si puteti folosi scriptul GetReportsForGPO.wsf si GUID-ul ca parametru. Atentie ca trebuie sa specificati calea unde sa salveze raportul iar GUID-ul trebuie pus intre acolade, exact ca in exemplul de mai jos:

image

image

Si puteti sa va mai uitati prin GPMC Sample Scripts pentru ca sunt sigur ca veti mai gasi si alte scripturi interesante.

Posted in Active Directory • Tags: Top Of Page

Write a comment