Optimizing Windows 7 RDP for VDI Scenarios

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, July 6, 2015 - Save & Share - Leave a Comment

Sunt multe de spus atunci cand vine vorba de optimizat un OS pentru VDI, dar eu acum o sa ma refer strict la Windows 7 si la o optimizare legata de RDP ce trece cu vederea in foarte multe cazuri. Microsoft a venit cu niste imbunatatiri majore in RDP 8.0 ce au fost portate si pe Windows 7 & 2008R2, unele pe partea de client si unele pe partea de server (ne referim si la Windows 7 cu RDP Session Host activat). Problema e ca aceste imbunatatiri vin sub forma unui update optional pe care multi uita sa il instaleze, plus ca doar update-ul nu este suficient. E nevoie si de cateva mici modificari aplicate sistemului de operare.

Update-ul il gasiti in KB-ul 2592687 insa este dependent de KB2574819.

Odata instalate cele doua update-uri, noile functionalitati pot fi activate via Group Policy sau Local Policy.

Va trebui activat RDP 8.0 din Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Remote Desktop Services\Remote Desktop Session Host\Remote Session Environment

image

Si recomandat dar nu obligatoriu Use Both TCP and UDP din Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Remote Desktop Services\Remote Desktop Session Host\Connections

image

Experienta utilizatorului va fi mult imbunatatita in special datorita functionalitatilor noi din protocol:

Lag-ul in afisarea ferestrelor se va diminua iar streamurile audio si video vor fi acum posibile (nu va asteptati sa ruleze ca de pe un sistem local, ci doar ca sunt posibile).

Acesta este doar un mic tweak ce merita facut atunci cand avem desktopuri virtuale accesate prin RDP si singur probabil ca nu este suficient. E nevoie de ceva mai multa munca si studiu pentru a optimiza un environment intreg ;).

Posted in Windows Client • Tags: , Top Of Page

Write a comment