ASUS QM1 PC Stick–UPDATE

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, February 18, 2016 - Save & Share - One Comment

Dupa un interval mai lung de uitilizare am ajuns la urmatoarea concluzie. DO NOT BUY IT. Mai bine astepti ca Intel Compute Stick 2016 sa fie disponibil si in RO.

ASUS QM1 inca pastreaza toate defectele produselor anterioare (si Intel si alti producatori). In afara de problema cu WiFi-ul unde a fost nevoie sa cumpar un adaptor extern (btw: am reusit si ceva improvement cu adaptorul inclus din setarile driverului insa daca folosesti si bluetooth tot ai probleme) mai sufera si de problema cu incalzirea CPU-ului.

Simpla vizionare a unor materiale video ce duc procesorul aproape de 100% il fac sa o ia razna. Cand core-urile se apropie de 75C frecventa incepe sa fie redusa chiar si pana la 360Mhz. Iar 1.4Ghz este maxim, nici vorba de acel turbo la 1.8Ghz.

Si oricum pe incarcare maxima nu face fata decat vreo 2 minute.

Nu sunt genul care sa renunte usor, dar pana la urma suportul de la ASUS ma cam impinge sa renunt la produs. Am incercat sa fac un update de BIOS insa fara succes iar site-ul lur efectiv nu are suficiente informatii despre produs:

 

Buna ziua Domnule Andrei,

Va multumim pentru increderea acordata suportului tehnic ASUS.
Numele meu este Emanuela si voi face tot posibilul sa va fiu alaturi si sa va sprijin pe tot parcursul procedurilor cu serviciul nostru tehnic ASUS.

Va rugam sa nu ezitati sa evaluati serviciul nostru, potrivit solutiei furnizate prin chestionarul de calitate, ce urmeaza sa fie trimis catre dumneavoastra la scurt timp dupa ce primiti raspunsul la cerere.

Din pacate nu pot vedea imaginea atasata, in general nu recomandam un update de BIOS deoarece este o procedura riscanta, avand in vedere ca va aflati in primele zile de la achizitie, va recomandam sa discutati cu magazinul pentru a verifica disponibilitatea inlocuirii produsului sau returnarii banilor.

Raman la dispozitia dumneavoastra pentru orice alte nelamuriri sau intrebari suplimentare. Nu ezitati sa reveniti, puteti intra in contact din nou cu noi efectuand un reply la mailul primit.
Speram ca informatiile furnizate va vor fi de folos si va dorim o zi buna.

Cu respect,
Emanuela
Tehnician Suport Tehnic ASUS Romania

Posted in Hardware Corner • Tags: Top Of Page

One Response to “ASUS QM1 PC Stick–UPDATE”

Pingback from Asus QM1 PC Stick » RO Windows Administrators Weblog
Time March 11, 2016 at 4:50 pm

[…] ASUS QM1 PC Stick–UPDATE […]

Write a comment