Migrating and merging users with ADMT using an include file

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, August 6, 2017 - Save & Share - Leave a Comment

Cand vine vorba de o migrare facuta cu bani putini, ADMT este cam singurul tool care ne poate ajuta. Dar de multe ori este destul de rigid si imi pare rau ca Microsoft nu a mai investit ceva resurse pentru a-l dezvolta (tot ce au facut a fost sa il updateze pentru a functiona cu ultimele versiuni de Windows).

Dar sa revenim la subiectul din titlu. Cand avem de migrat multi useri si nu dorim sa ii selectam de mana din GUI, sau dorim sa automatizam intregul proces (ADMT poate fi folosit si din linie de comanda) atunci va trebui sa folosim un include file. Fisierul trebuie sa fie in format CSV (poate avea orice extensie) si sa arate cam asa:

image

Numele coloanei trebuie sa fie Sourcename si pe fiecare linie sa fie numele userului din domeniul sursa. Atentie, este vorba de atributul name si nu samaccountname. In exemplul de mai sus, numele userului ce urmeaza a fi migrat este SOURCEUSR.

Dupa care in wizard trebuie doar sa specificati ca veti folosi un input file.

image

image

Tot acest fisier este folositor atunci cand doriti sa faceti rename la conturi (ca sa respectati un name standard din domeniul target) sau sa faceti merge la conturi cu nume diferit.

Sa luam cazul cand conturile utilizatorilor exista in amble domenii si va trebui facut merge pentru a adauga SID-ul din domeniul vechi in atributul sIDHistory. Fisierul de import va arata cam asa:

image

Nota: documentatia pentru fisierul de import poate fi gasita aici dar daca veti folosi TargetSAM, atunci atributul name al userului destinatie va fi redenumit la name-ul din sursa. Asa ca cel mai bine se pare ca este sa folosim TargetName. Si daca vrei ca singura informatie updatata sa fie SIDHistory, atunci trebuie sa folositi optiunile din imaginile de mai jos si sa faceti exclude la celelalte atribute:

image

image

image

image

In felul acesta, singura informatie updatata in target va fi SIDHistory iar contul destinatie isi va pastra numele.

Mai multe detalii despre include file gasiti aici:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc974420(v=ws.10).aspx

Posted in Active Directory • Tags: , Top Of Page

Write a comment