Hosting your DNS zone on Windows Azure

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, March 27, 2018 - Save & Share - Leave a Comment

DNS hosting nu e un subiect nou iar hosting de DNS gasim peste tot. Cateodata chiar si free. Iar unii dintre noi folosesc serverele Windows existente ce sunt vizibile in Internet pentru a-si hosta zonele DNS externe.

Dar ce am observat ca este mai putin cunoscut este faptul ca poti sa iti hostezi zona DNS in Azure. Si este incredibil de simplu. Bineinteles ca nu este gratis. Preturile sunt decente si le gasiti in link-ul de mai jos si o sa pun si o imagine cu preturile de la data scrierii acestui articol:

https://azure.microsoft.com/en-us/pricing/details/dns/

image

Procedura pentru definirea zonei in Azure este urmatoarea. Dupa ce va logati in portalul de management va duceti la sectiunea Networking si de acolo selectati DNS Zones (sau puteti sa alegeti optiunea de Search si sa cautati dupa DNS Zones). Aici alegeti Create DNS Zone.

image

Ce este cel mai important aici este numele zonei. Resource group location nu este prea important pentru ca nameserver-ele oricum sunt distribuite global.

image

Cu un click pe zona puteti vedea detaliile din zona nou creata si puteti adauga noi inregistrari.

image

In partea dreapta sus puteti vedea lista de nameservere. Pe acestea trebuie sa le setati la TLD-ul responsabil de zona voastra. In exemplul meu am adaugat aceste nameservere la ROTLD. Totul a fost functional in aproximativ 5 minute.

Nota: Ce ma deranjeaza la setup-ul zonei este serial-ul din SOA ce nu prea respecta recomandarile. Dar se poate seta de mana cu un click pe SOA.

Posted in Windows Azure • Tags: , Top Of Page

Write a comment