Disk2vhd de la Sysinternals

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, October 14, 2009 - Save & Share - 2 Comments

 

Noul tool e disponibil aici si permite crearea unui VHD dintr-un disk existent. Asta cu sistemul de operare pornit. Interesant e ca poti salva fisierul VHD chiar pe volumul copiat.

image

Banuiesc ca in spate sunt aceleasi API-uri folosite windows backup (de fapt poti sa faci un VHD dintr-un disk cu windows backup de la Vista in sus). E bine ca tool-ul ruleaza si pe XP (pentru ca avem VSS si acolo).

Tineti minte ca nu e un tool de P2V complet. Daca vrem sa montam VHD-ul nou facut intr-o masina virtuala vom avea de lucru – pornit masina, adaugat drivere, etc.

Posted in Virtualization, Windows Client, Windows Server • Tags: Top Of Page

2 Responses to “Disk2vhd de la Sysinternals”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time October 14, 2009 at 2:23 pm

Recunosc ca in momentul in care am auzit de acest nou tool, m-am gandit la p2v si anume la o masina pe care nu o pot converti autmat cu VMMul.
Ce nu stiu este daca masina virtuala nou creata va avea aceleasi setari la NIC de exemplu sau nu? Cu SID si alea-alea cum ramane?
A testat cineva sa foloseasca disk2vhd pentru p2v?

Comment from AndreiU
Time October 16, 2009 at 3:59 am

Pai tocmai ca nu e un tool complet de P2V. El doar iti salveaza o copie a discului in format VHD. Dupaia te descurci sa ii faci tu o configuratie hardware asemanatoare in hyper-v, sa il faci sa booteze si sa-i pui driverele.

Write a comment