Windows Intune

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, May 19, 2010 - Save & Share - 2 Comments

Probabil ca multi se intreaba ce este Windows Intune? Mai ales ca au aparut ceva informatii pe web insa nimic foarte exact care sa explice ce si cum.

Windows Intune este un serviciu “cloud based” destinat administrarii si managementului sistemelor din companiile mici si mijlocii. Am spus ca este cloud based, ceea ce inseamna ca va fi vandut sub forma de abonament. Ceva in genul “vreau sa am Windows Intune pentru 50 de sisteme” si platesti doar pentru numarul de sisteme pe care le ai. Automat in subscriptia asta primesti si licente pentru Windows 7 Enterprise si multe alte chestii gen APP-V, DART, DEM si AGPM.

Cum functioneaza? Prin instalarea unui client local pe statii care comunica via HTTPS cu serviciile “din nor”. Administratorul se conecteaza la portalul web Intune si poate vedea care este status-ul sistemelor indiferent unde se afla (si admin-ul si statiile).

image

Admin-ul poate gestiona update-urile, partea de antivirus, si poate face un inventory hardware si software al sistemelor. Integrat in acest sistem este si partea de remote assistance care merge peste HTTPS via Windows Intune fara a mai fi nevoie de alt serviciu suplimentar.

Tot ce mai lipseste este software deployment.

Un scurt video cu Windows Intune gasiti aici.

Posted in Management and monitoring • Tags: Top Of Page

2 Responses to “Windows Intune”

Pingback from To IaaS or not to IaaS | Weblogul lui Zoli
Time May 19, 2010 at 9:50 am

[…] Mai multe despre Windows Intune de la Andrei Ungureanu: http://www.winadmin.ro/2010/05/19/windows-intune/. […]

Pingback from Din nou despre Windows Intune – Review » RO Windows Administrators Weblog
Time March 31, 2011 at 12:27 pm

[…] pare ca asta e saptamana Windows Intune. Un review despre Windows Intune am mai facut si aici acum aproape un an insa de atunci si pana acum sa zicem ca am mai aflat si alte detalii plus ca […]

Write a comment