App-V Part 1 – Components

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, April 27, 2011 - Save & Share - One Comment

A sosit timpul sa incepem sa scriem si despre solutia de virtualizare la nivel de aplicatie propusa de Microsoft, App-V. Inainte totusi de a ne apuca de instalare e bine sa intelegem cateva componente ale solutiei. Chiar in pagina de instalare vedem ca sunt destule componente pentru a ne pune in incurcatura:

image

Desktop Client – Asta e clientul ce va rula pe fiecare statie pe care vrem sa folosim aplicatiile “virtualizate”. Clientul primeste codul aplicatiei de la serverul App-V si il executa local (incapsulat intr-un layer de virtualizare).

Sequencer – Este tool-ul folosit pentru a crea pachetele de aplicatii publicate prin App-V. De regula se instaleaza pe o statie de referinta folosita numai pentru asa ceva. Va aduceti aminte de MSI-uri?

Management Server  – Asta e serverul de App-V si de regula cu asta se incepe toata instalarea. Prin el publici aplicatiile, gestionezi licentele, dai permisiuni, iar clientii se conecteaza la el pentru a primi codul aplicatiei ce urmeaza a fi executata local.

Streaming Server – E versiunea light a serverului de App-V. Face doar streaming de aplicatii, nu ai interfata de management, iar majoritatea setarilor de fac din registry. Nu are nevoie de SQL Server comparativ cu Management Server.

In partea a doua ne vom apuca de instalare. Stay tuned!

Posted in Virtualization • Tags: Top Of Page

One Response to “App-V Part 1 – Components”

Pingback from App-V Part 2–Server Installation » RO Windows Administrators Weblog
Time May 4, 2011 at 12:56 pm

[…] App-V Part 1 – Components […]

Write a comment