Changing boot controller type on a Intel Motherboard without reinstalling Windows

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, November 3, 2011 - Save & Share - 2 Comments

Am fost nevoit sa activez controllerul RAID integrat pe o placa de baza Intel, insa problema era ca aveam Windows-ul deja instalat. In momentul in care faci asta, Windows-ul nu o sa mai booteze, chiar daca se afla pe un disk normal care nu face parte dintr-un volum RAID, asta pentru ca tipul controllerului prezentat de placa de baza se schimba.

Pentru a rezolva problema e nevoie sa instalati inainte driverele pentru controller (Intel Matrix Storage sau Intel Rapid Storage Technology), sa dezactivati vechiul driver din registry, si sa-l activati pe cel nou.

Il activati pe cel nou din HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStorV, punand “Start” pe 0, iar pe cel vechi il dezactivati din

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\iaStor, punand “Start” pe 4.

image

Pentru o explicatie mai detaliata a valorilor care pot fi puse la Start puteti citi KB-ul urmator: http://support.microsoft.com/kb/103000

Posted in Windows Client • Tags: , , , , Top Of Page

2 Responses to “Changing boot controller type on a Intel Motherboard without reinstalling Windows”

Comment from Dragos
Time November 4, 2011 at 11:42 am

Asta e cea mai eleganta metoda, dar nu o sa poti sa o aplici la orice cipset.
In cazul in care userii tai nu sunt pe statia cu pricina (sau serverul cu pricina) si sunt intr-un AD, e mai bine cu sysprep generalizat. Apoi v-a porni cu userii locali resetati. Nu am testat scerariile cand windows-ul nu stie controllerul, dar probabil te asiguri inainte de a face asta si daca nu-l stie ai grija sa-l ai deja instalat.

Comment from Andrei Ungureanu
Time November 18, 2011 at 10:52 pm

Cred ca poti rula sysprep si fara sa resetezi setarile sistemului. Driverele e musai sa le instalezi inainte.

Write a comment