What are virtual accounts in Windows 7 & Windows 2008 R2

By Andrei Ungureanu - Last updated: Tuesday, February 28, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Incepand cu Windows 7 si 2008 R2 in afara de clasicele LOCAL SYSTEM ACCOUNT si NETWORK SERVICE ACCOUNT a mai aparut inca un tip de “managed local account” si anume Virtual Accounts. Dar inainte sa explicam ce face virtual accounts o sa mai fac o scurta descriere a celorlalte conturi:

LOCAL SYSTEM ACCOUNT – contul de system local, access nerestrictionat pe tot sistemul, dar accesul resurselor din retea se face in contextul “anonymous” – adica neautentificat.

NETWORK SERVICE ACCOUNT – se comporta ca un cont normal de user fara beneficii de administrator pe sistemul local, dar poate accesa resurse din retea in contextul computer account-ului local.

image

Iar Virtual Accounts sunt conturi ce pot fi definite AdHoc si sunt un fel de instante de NETWORK SERVICE ACCOUNT. Ideea e ca daca ai mai multe servicii locale, toate folosind contul NETWORK SERVICE o sa fie greu sa faci tracking la activitatile locale pentru ca toate serviciile folosesc acelasi cont, insa folosind aceste virtual accounts o sa fie mult mai usor. Iar accesul in retea se face la fel ca si in cazul NETWORK SERVICE.

Ca sa setati un serviciu sa ruleze sub un astfel de virtual account trebuie sa folositi numele serviciului:

image

Pe care il adaugati sub forma NT SERVICE\service name la fel ca in fereastra de mai jos:

image

La password nu trebuie sa fie nimic completat (parola va fi administrata automat de OS).

Un restart al serviciului este necesar … and that’s all!

Posted in Windows Server • Tags: Top Of Page

Write a comment