Upgrading Active Directory to Windows Server 2012

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, September 17, 2012 - Save & Share - Leave a Comment

Se pare ca in curand vom fi nevoiti sa promovam si domain controllere ruland Windows 2012, de aici si nevoia pentru acest tutorial. De fapt nu e nimic special, ba din contra procesul este chiar mai simplu acum.

Nota: cum Powershell e la baza lui Windows 2012, intreg procesul descris mai jos se poate automatiza.

In cazul de mai jos, vom dori sa adaugam un domain controller ruland Windows 2012 intr-un domeniu ruland Windows 2008. Incepem prin a adauga rolurile necesare.

image

image

image

Iar in ultima pagina puteti observa “Promote this server to a domain controller”. Faceti click pe acest link pentru a continua cu promovarea serverului.

image

image

image

Putem selecta de la ce server sa facem replicarea initiala.

image

image

Si surpriza, nu mai este nevoie de adprep /forestprep si /domainprep. Wizard-ul o sa faca asta pentru noi, considerand ca avem permisiunile necesare pentru aceste modificari.

Nota: Procesul e mai mult gandit pentru SMB.  Atentie in zona enterprise, ca e posibil sa va treziti cu un upgrade de schema fara sa stiti deoarece nu va mai conditioneaza nimeni sa rulati manual adprep. Deci cel mai bine e sa fiti atenti la membrii grupului Schema Admins.

image

Pe final avem parte si de un prerequisites check ce ne va informa asupra potentialelor probleme legate de upgrade-ul nostru.

image

image

Pentru adminii old school, gasiti Adprep pe disk-ul de instalare in \support\adprep si este doar in versiune pe 64 de biti.

Posted in Active Directory, Windows Server • Tags: , Top Of Page

Write a comment