Windows Server 2012 R2 Essentials Experience Role

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, July 29, 2013 - Save & Share - One Comment

Pe vremuri unii erau fani SBS (eu nu in nici un caz si l-am evitat de cate ori a fost posibil) si foloseau unele din functionalitatile small business disponibile in acest produs si NUMAI in acest produs. Chiar ma intrebam la un moment dat de ce oare nu se porteaza aceste bucatele de soft si pe platforma principala Windows Server. Si probabil aceeasi intrebare si-au pus-o multi iar ca rezultat in Windows 2012 R2 exista rolul numit Windows Server Essentials Experience ce va transforma serverul intr-o instanta de Windows Essentials dar fara limitari. Iata si specificatiile din pagina de pe Technet:

image

Odata instalat rolul trebuie pornit wizard-ul de configurare ce nu necesita mai deloc interactiune cu utilizatorul ci doar apasarea pe Next si Finish.

Nota: Serverul NU va fi promovat ca domain controller, deci optiunea poate fi activata pe un server membru dintr-un domeniu existent.

image

Imediat dupa, Dashboard-ul este disponibil iar noile servicii pot fi configurate.

image

image

image

image

Una peste alta, e o miscare buna pentru ca mai apropie putin SBS-ul de platforma normala Windows Server. Pana acum SBS-ul era ca o insula si iti trebuiau cunostinte specifice ca sa te poti lupta cu el. Macar acum aceste servicii sunt la dispozitia tuturor utilizatorilor de Windows Server.

Posted in Windows Server • Tags: , Top Of Page

One Response to “Windows Server 2012 R2 Essentials Experience Role”

Pingback from Windows Server 2012 R2 Essentials Experience Role
Time July 29, 2013 at 3:21 pm

[…] Mai multe puteti citi aici. […]

Write a comment