Windows 2012 R2–Access Denied Assistance

By Andrei Ungureanu - Last updated: Friday, August 2, 2013 - Save & Share - One Comment

Access Denied Assistance e un feature mai cu picioarele pe pamant ce il vom vedea in Windows Server 2012 R2 si ce va fi implementat rapid de toti cei ce vor rula file servere pe noua platforma.

Ce face acest feature? Ceva foarte simplu. In loc sa iti arate clasicul mesaj de Access Denied, iti va putea arata un mesaj customizat cu informatii ce pot ajuta utilizatorul sa isi rezolve problema de acces.

image

Iar daca un simplu mesaj sau un redirect catre un website nu este suficient se pot configura si notificari via email prin butonul Request Assistance.

image

Mesajul se va duce la owner-ul folderului si posibil si la alti destinatari specificati de administrator.

Iar toate acestea se pot face foarte simplu din File Server Resource Manager, din GPO sau Powershell (mai mult din registry de fapt).

image

image

Functionalitatea se va configura la nivel de server insa exista si posibilitatea de a customiza mesajele la nivel de share:

image

Nu au fost publicate inca foarte multe detalii despre requirements insa va pot spune ca fucntioneaza cu Windows 8 ca si client, insa nu cu Windows 7. Dar probabil ca toate se vor rezolva cu o serie de update-uri.

Posted in Windows Server • Tags: , Top Of Page

One Response to “Windows 2012 R2–Access Denied Assistance”

Pingback from Access Denied Assistance in Windows 2012 R2
Time August 8, 2013 at 11:01 am

[…] Configurarea e un fleac si nu sunt multe de spus la capitolul asta dar gasiti un scurt demo in imagini pe Winadmin. […]

Write a comment